вівторок, 01 вересня 2009 07:56

Шістьох конголезців не пустили до України

Прикордонники не пустили до України минулої суботи шістьох громадян Конго. Вони прибули літаком до аеропорту "Бориспіль".

На пропускному пункті іноземці пояснили, що їдуть на фестиваль етнічної культури "Етновир" до Львова. Прикордонники зателефонували організаторам заходу. Ті повідомили, що фестиваль завершився 24 серпня.

Кожен із шести громадян Конго мав при собі не більше $30. Цих коштів недостатньо для перебування в Україні. Тому прикордонники заборонили іноземцям в"їжджати на територію країни.

Під час посадки на зворотний рейс африканці поводилися неадекватно, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України. Аби залишитися в Україні, один із них зістрибнув із трапа літака. Через це пілот відмовився приймати на борт цих пасажирів. Конголезця доправили до київської лікарні. Він подряпав обличчя і травмував ногу. Його п"ятьох співвітчизників повернули до зали очікування аеропорту. Лікарі оглянули травмованого. Перелому в нього не виявили, тому передали чоловіка прикордонникам.

Усі шестеро африканців від суботи до вівторка перебували в залі очікування "Борисполя". Повідомляють, що харчувалися вони за рахунок компанії-авіаперевізника. До Конго іноземців мають депортувати завтра, 2 вересня. Про всяк випадок депортованих супроводжуватимуть представники служби безпеки авіаперевізника.

Зараз ви читаєте новину «Шістьох конголезців не пустили до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути