вівторок, 02 червня 2009 19:20

Сільвер чекає своїх господарів на їхніх халатах
6

9-річна Ірина (ліворуч) і 10-річна Ліза Дорощуки з псами Джозефіною і Джуніком. Останнього (на знімку праворуч) визнали найпривабливішим малим собакою
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Переможець Сільвер і його опікунка Анна Самульова отримали кубок і пакунок сухого корму ”Педігрі”
Пес Барон (ліворуч) мав костюм мушкетера. На іншого учасника одягли кепку
Переможці номінації ”Гламур” Ласка (на передньому плані) та 6-річний Бім з Олександрою Ізоровою. І тварини, і жінка одягнуті в рожеве
На 7-річного Флеша одягнули джинсовий костюм. Лариса Сташків підібрала його в 3-місячному віці на вулиці

На третю столичну виставку безпородних собак Кубок Барбоса-2009 з"їхалися 60 учасників. Найкращого пса визначали понад 3 год.

За умовами конкурсу, собаки мають показати вміння виконувати команди — йти поряд, підходити до господаря, сидіти, перестрибувати через перешкоду.

— Барон міг і краще, але нервував дуже, бо собак багато. Він може перестрибувати, а тут не вийшло, — каже киянка 18-річна Маргарита Добронецька. Її псові рік. Він одягнутий у костюм мушкетера. Господиня забрала його з лабораторії Національного університету біоресурсів і природокористування, де він мав стати піддослідною твариною. Барон виборював перемогу серед середніх за розміром собак.

Переможем Кубка Барбоса став п"ятимісячний Сільвер із Сімферополя. Його з іншими цуценятами активісти Молодіжної ліги захисту тварин знайшли в картонній коробці біля Київського зоопарку. Фото розмістили на сайті. Сільвера помітила пара із Криму. 21-річна Анна Самульова і Максим Синьов, 24 роки, стали його господарями. Забрали на День святого Валентина.

— У мене були собаки в бабусі в селі, — розповідає Максим. — Але в міській квартирі ніколи не тримав. Тому добряче готувалися перед тим, як брати Сільвера: підняли всі дроти на метрову висоту, боялися, що погризе. Але пес виявився дуже слухняний. Взуття не псує. Навпаки — привчили його приносити капці. А коли ми йдемо на роботу, він сумує — згрібає всі капці, халати й лягає на них.

Глядачам сподобалося, коли під час конкурсу Максим починав вити, а його вихованець — підвивати.

— Сільвер довів, що безпородних собак легко дресирувати, — додає Анна. — Ми з ним ходимо на змагання. Сільвер виконує вправи краще за деяких породистих псів.

Крім основної нагороди, були призи від спонсорів, визначення найкращих тварин малого, середнього й великого розміру, приз глядацьких симпатій.

— Шарик уміє стрибати з місця на висоту 2,5 метра! Він дуже жвавий. А ветеринари не вірили, що одужає, — хвалиться Дарина Шарапова, 26 років. — 2-річного Шарика підібрали хворим на піроплазмоз. Давали нам тиждень. Казали — якщо не вдасться вилікувати, маємо приспати. Я його виходила.

6-річного Біма, цьогорічного переможця кубка в номінації "Гламур", Олександра Ізорова, 17 років, підібрала із паралізованими задніми лапами. Ймовірно, потрапив під автівку. Він одужав за кілька місяців. На виставці виступав разом із Ласкою. Обоє були вбрані в рожевий одяг зі стразами.

Одним із найефектніших став конкурс на схожість собаки з господарем. Близько десятка учасників вишикувалися в ряд: пси посідали, господарі стояли поряд. Спершу глядачі аплодисментами визначали, хто їм сподобався більше. Остаточне рішення приймали судді. Перемогла жінка з метисом лабрадора.

Зараз ви читаєте новину «Сільвер чекає своїх господарів на їхніх халатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути