вівторок, 22 травня 2018 00:30

Сільський голова подарував кожному жителю електронні гроші

У селі Єлизаветівка Петриківського району на Дніпропетровщині місцеві депутати узаконили цифрові гроші — криптовалюту. Сільський голова придбав для кожного жителя села по одній криптоодиниці під назвою кардан ейда.

— Купив на кожного, хто має право голосу. Витратив свої 534 долари (приблизно 14 тис. грн. — ГПУ), — говорить сільський голова Максим Голосний, 36 років. — Тоді один кардан ейда коштував 14 центів. Зараз — 25,6. Вигідно.

На сесії сільради депутати дозволили фінансові операції з цифровими грошима. У придбання криптовалюти хочуть вкладати бюджетні кошти.

— Спочатку потрібно внести зміни в статут територіальної громади. Другий етап почнеться, коли отримаємо відповіді від СБУ, НАБУ, Нацбанку і Верховної Ради. Подали запит стосовно заборони чи обмеження у використанні бюджетних коштів із сегменту перевиконання на придбання криптовалюти, — додає Максим Голосний.

— Голова знається на комп'ютерних технологіях. Розбагатіти на цих грошах зможе, якщо активно ними торгуватиме або почне їх збільшувати. Для цього в селі потрібно встановити потужні комп'ютери, а це незаконно, — розповідає бізнес-консультант 41-річний Андрій Степановський. — Позитивний досвід роботи з електронними грошима вже є. Українка врятувала завдяки ним життя дитині. Їй у благодійний фонд перерахували криптовалюту. За кілька років та електрон­на одиниця суттєво подорожчала, її вартість зросла до восьми тисяч доларів. Цих коштів вистачило на операцію на серці.

Зараз ви читаєте новину «Сільський голова подарував кожному жителю електронні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути