четвер, 04 січня 2018 06:40

Люті морози очікують після 19 січня

Автор: www.facebook.com/Георгiй Тука
  Наприкінці грудня через ­аномально теплу погоду в Україні зацвіли літні та весняні квіти
Наприкінці грудня через ­аномально теплу погоду в Україні зацвіли літні та весняні квіти

На Різдвяні свята в східній і західних частинах України можливі хуртовини. Різкі перепади температури прогнозують із 5–7 січня в центральній і північній Україні. Мокрий сніг можливий на півдні. Люті морози очікують після 19 січня, вночі до -20°C. Тоді ж країну накриють снігопади. Наприкінці місяця погода стабілізується. Триматиметься -6…8°C.

Середньомісячна температура становитиме -2,2°C, кількість опадів — 34 мм, за прогнозом Гідрометцентру. В Карпатах цей показник сягне -5°C, у Криму +2°C. Це на 1–2°C вище за середні багаторічні дані.

— Максимальна температура повітря при відлигах у першій половині місяця становитиме +5…7°С. Упродовж січня очікуємо переважно невеликих опадів. Значні, пов'язані з виходами південних циклонів, можливі у першій і третій декадах ­місяця, — каже синоптик Віра ­Балабух, 52 роки.

Кількість опадів у другій половині січня в західних, північно-західних і північних областях буде в межах норми. В Криму і Донецькій області випаде надлишок вологи. У деяких центральних і східних областях дощу та снігу буде мало.

Абсолютний мінімум температури у січні в Україні становив -23…37°C — в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей у минулому столітті.

Пік морозів припаде на 20–23 січня. Тоді може бути до -25°C, каже народний синоптик Леонід Горбань, 78 ­років.

Хуртовини можливі у ­другій декаді січня. На ­дорогах — сильна ожеледиця.

— Треба очікувати перепади — п'ять днів холодних, п'ять — дуже теплих. За довгостроковими прогнозами, січень видасться тепліший за норму на 1,5 градуса. Зате лютий буде дуже холодний, — говорить Леонід Горбань.

Зараз ви читаєте новину «Люті морози очікують після 19 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути