вівторок, 03 березня 2009 17:05

Сидячий страйк тривав сім годин

Сім годин тривав у понеділок сидячий страйк робітників Херсонського машинобудівного заводу. Вони розпочали його в понеділок о 10.00. А вже о 17.00 всі працівники вийшли із малої зали Херсонської облдержадміністрації.

Керівник незалежної профспілки заводу Леонід Немчонок, 42 роки, повідомив "ГПУ", що робітники покинули будівлю влади після розмови з "представником силових структур".

— Він попередив, що нам як мінімум загрожує хуліганство. Але ми ж не банда якась, ми просто колектив, який хоче працювати і отримувати за це зарплату. Ми не хочемо робити революцію. Наша акція протесту привернула увагу громадськості та чиновників, — каже Немчонок.

Із його слів, робітники найближчим часом не будуть пікетувати владу, бо такими мітингами лише "підривають здоров"я деяких працівників".

В облдержадміністрації на страйкарів не скаржаться. Кажуть, мала зала після 7-годинного перебування в ній мітингарів була чиста.

— Лише одне їм зауваження — курили в туалеті. Звідти вимели кілька десятків недопалків. У приміщенні обладміністрації курити заборонено. Але ми їх розуміємо. На вулиці ж холодно, — каже працівник прес-служби Олександр Децик, 30 років.

У понеділок уранці 150 робітників Херсонського машинобудівного оголосили, що не вийдуть із малої зали облдержадміністрації. Погрожували, що житимуть там. Хотіли, аби чиновники вирішили, як запустити завод і терміново виплатити борги по зарплаті (майже 5 млн грн). Раніше Леонід Немчонок повідомляв "ГПУ", що власник заводу виплатив приблизно 1 млн грн боргу за вересень і частково за жовтень. Тепер каже, цих грошей не отримали. Херсонський машинобудівний завод за часів СРСР був гігантом із виробництва комбайнів.

Зараз ви читаєте новину «Сидячий страйк тривав сім годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути