пʼятниця, 22 лютого 2019 06:15

Згорілий табір "Вікторія" знову працюватиме

В Одесі запрацює оздоров­чо-спортивний комплекс "Вікторія", що згорів у вересні 2017 року. На ремонт виділили 1,5 млн грн.

— Для відпочинку й оздоровлення дітей відкриють корпуси, з яких суд 2018-го зняв арешт для тимчасового розміщення військових, — говорить директор департаменту освіти й науки Одеської міської ради Олена Буйневич, 43 роки. — Проте вони потребують косметичного ремонту. Оскільки два роки не було опалення, облупилася штукатурка, необхідно підфарбувати стіни. Через департамент освіти виділені гроші на проведення косметичного ремонту, і ми зробимо його в найближчий час. Згодом про­аналізуємо запити батьків. Якщо збереться достатня кількість охочих, то запустимо першу зміну в червні чи липні.

Пожежа в оздоровчому таборі сталася 16 вересня 2017-го. Тоді там перебували 150 дітей і 62 працівники. Близько опівночі зайнялося в дерев'яному корпусі №5, де були 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова.

Діти вибігали на вулицю через двері та вистрибували з вікон. За кілька хвилин на місце прибули рятувальники. Проте гасити пожежу не мали чим, пожежні гідранти були пусті. Корпус вигорів за лічені хвилини.

Загинули 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років. Ще троє дітей отримали травми. У 11-річної дівчинки, яка вистрибнула з вікна, тріснули три хребці. Її ровесник отруївся чадним газом. У 15-річної Катерини Ной були опіки ніг і верхніх дихальних шляхів. Вона витягла з вогню восьмеро дітей віком 8–10 років.

Зараз ви читаєте новину «Згорілий табір "Вікторія" знову працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути