вівторок, 27 лютого 2018 07:35

Шість тисяч неплатників аліментів оголосили в розшук

25 215 неплатників аліментів на дітей отримали заборону виїжджати з України за перші 10 днів дії закону про посилення відповідальності за несплату коштів на неповнолітніх. Заборонили керувати транспортом 21 771 особі. У розшук оголосили шість тисяч боржників. Державні виконавці стягнули 5,7 млн грн аліментних коштів.

— Найближчим часом створимо у всіх областях штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів, — говорить міністр юстиції Павло Петренко, 38 років.

Закон про посилення відповідальності за несплату аліментів почав діяти з 6 лютого. Неплатникам можуть заборонити виїзд за кордон, керувати автомобілем, використовувати зброю.

— Боржник має змогу виплачувати борг частинами. Для цього потрібна окрема заява у суд, — говорить юрист 42-річний Антон Зубков. — Коли ж він не може сплатити заборгованість, потрібні поважні причини для цього. Тоді суд врахує їх.

Якщо сторона, яка подала на аліменти, зніме претензії, заборону на керування автотранспортом або виїзд за кордон скасовують. Сторони можуть дійти згоди й укласти мирну угоду, яку повинен затвердити суд.

Зараз ви читаєте новину «Шість тисяч неплатників аліментів оголосили в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути