вівторок, 11 жовтня 2016 00:40

Сертифіковані вчителі отримають надбавку до зарплати

12-річну школу запровадять із 2018-го, а освіту фінансуватимуть із державного, місцевого бюджетів та інших джерел. Це передбачає закон "Про освіту". За нього минулого тижня проголосували 277 народних депутатів.

— Закон розробляли спільно з провідними експертами. Не раз його вдосконалювали, — говорить 51-річна Лілія Гриневич, міністр освіти й науки. Представляє в уряді "Народний фронт". — Права здобувача освіти, а не системи, вперше поставлені в центр закону. В ньому прописана освіта для дорослих. Отримати одну професію на все життя у світі, що постійно змінюється, практично неможливо. Також закон передбачає механізми контролю якості освіти.

Також у ньому йдеться про підвищення мінімальної зарплати вчителям до 4,4 тис. грн і про щомісячні надбавки за вислугу років. Педагог, який пройшов сертифікацію, отримуватиме щомісячну доплату — 20% посадового окладу протягом дії сертифіката.

Зараз ви читаєте новину «Сертифіковані вчителі отримають надбавку до зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути