вівторок, 05 вересня 2017 06:30

Сергій "Лоза" Войтер тиждень боровся за життя

Публікуємо поіменний список полеглих у серпні захисників України. Нам відомо про смерть 38 бійців. 14 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна.

Наймолодшим із загиблих воїнів було по 20 років, найстаршим — 54. Чотирьох бійців Україна втратила 8 серпня — найбільше за добу. У той же день дев'ятеро воїнів були поранені. 4 серпня було найбільше обстрілів — 38. Найспокійнішими на фронті були 2, 3, 26–31 серпня. У ті дні обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО.

З 00:00 25 серпня в зоні АТО почало діяти "шкільне перемир'я". Приурочене до початку навчального року.

1 серпня

Ростислав ДОБРОШИНСЬКИЙ, 20 років, із Кам'янця-Подільського на Хмельниччині загинув від кулі снайпера під Новозванівкою Попаснянського району Луганщини. Служив у 10-й бригаді ЗСУ. Залишилися бабуся, матір та сестра.

8 серпня

Володимир ЗЕЙЛИК, 21 рік, із міста Пустомити на Львівщині за­гинув під Мар'їнкою на Донеччині під час бойової стрільби з міномета. Водій 46-го батальйону спецпризначення "Донбас-Україна". За­ли­шилися батьки та молодший брат.

В'ячеслав ІВАНУШКІН, 30 років, із Кривого Рогу Дніпропетровської області загинув під Мар'­їнкою від кулі снайпера. Старший солдат, старший навідник 46-го батальйону спец­призначення "Донбас-Україна". Залишилися дружина та 7-річний син.

Олександр РО­ГО­ВИЙ, 1981 р. н., із села Парасковія Нововодолазького району Харківщини загинув під Мар'їнкою під час бойової стрільби з міномета.

Костянтин РОМА, 21 рік, із селища Козельщина на Полтавщині загинув біля Водяного на Донеччині від кульового поранення в живіт. Служив у 9-му батальйоні "Вінниця" 59-ї бригади ЗСУ. Розлучений, залишилися матір, сестра та син.

10 серпня

Ігор ШАПОВАЛ, 42 роки, із міста Кременчук на Полтавщині підірвався на міні під час обстеження "сірої зони" неподалік селища Піски Ясинуватського району Донецької області. Молодший сержант, командир розвідувального відділення в 57-й бригаді ЗСУ. Залишились батьки та донька.

11 серпня

Валерій ФЕДАН, 20 років, із села Любимівка Мико­лаївського району Запорізької області пі­дір­вався на міні з "розтяжкою" неподалік Авдіївки на Донеччині. Солдат, заступник командира бойової машини в 72-й бригаді ЗСУ. Залишилася бабуся.

12 серпня

Іван СТОРЧАК, 21 рік, із села Криволука Чорт­ківського району на Тернопільщині загинув від прямого влучання снайпера в голову. Солдат, навідник кулеметного взводу 59-ї бригади ЗСУ. Залишилися матір, дві сестри і троє братів.

15 серпня

Олександр ЗГУЄВИЧ, 39 років, із міста Подільськ на Одещині загинув біля Широкиного Волноваського району Донеччини. Молодший сержант у 59-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки.

16 серпня

Сергій РУЧКА, 36 років, із міста Богуслав на Київщині загинув від поранення в голову під час мінометного обстрілу промзони Авдіївки. Військовий 72-ї бригади ЗСУ. Залишилися матір, дружина та 13-річна донька.

21 серпня

Денис ГЛОВА, 28 років, із міста Фастів на Київщині загинув під час мінометного обстрілу під Авдіївкою. Командир бойової машини в 72-й бригаді ЗСУ. Залишилася матір.

25 серпня

Олег ПОПОВ, 20 років, із села Низове Новоархангельського ра­йону Кіровоградщини загинув від нас­крізного кульо­вого поранення голови під час об­стрілу опорного пункту біля Водя­ного. Залишилися брат та сестра.

26 серпня

Сергій "Лоза" ВОЙТЕР, 38 років, із міста Лохвиця на Полтавщині зазнав ушкоджень 19 серпня. У бою біля Кримського Новоайдарського району Луганщини отримав наскрізне поранення грудей і пошкодження хребта. Тиждень боровся за життя. Помер у Харківському військовому госпіталі. Молодший сержант 58-ї бригади ЗСУ. Залишилися батьки, дружина та дві доньки.

30 серпня

Геннадій "Зона" ЛЕВИЦЬКИЙ, 40 років, із села Мар'ївка Доманівського району Миколаївщини загинув у бою з ворожою диверсійною групою під Мар'їнкою. Доброволець УДА. Залишилися матір і молодший брат.

Троє померли через хворе серце

У серпні 24 воїни Україна втратила не в бою.

2 серпня

Микола АПАНОВИЧ, 32 роки, із села Новий Кропивник Дрогобицького району Львівщини. Наприкінці липня на будівництві знепритомнів і впав. Доправили до Львова з тяжкою травмою голови. Провели операцію. Помер не приходячи до тями. Військовий 80-ї бригади ЗСУ.

Віталій РУДНЄВ, 40 років, із міста Дружківка на Донеччині. Залишилася вагітна дружина.

Микола НАЙДЕНКО, 47 років, із села Виноградове Олеш­ківського району Херсонщини потонув у місцевій водоймі. ­Служив у 81-й бригаді. Зали­шилися дружина та дорослий син.

Сергій ­МУРТАЗАЄВ, 54 роки, із ­Одеси, попередньо, помер через хворе серце. Недуга загострилася у спеку. Пол­ковник медслужби, начальник клініки в 411-му військовому госпіталі в Одесі. Учасник АТО.

3 серпня

Юрій ТОКАРЄВ, 24 роки, з ­АР Крим помер у Київському військовому госпіталі від гострої серцевої недостатності. Служив за контрактом у 72-й бригаді ЗСУ. Залишилася сестра.

Володимир ШВЕЦЬ, 24 роки, із села Підлісний Олексинець Городоцького району Хмельницької області підірвався на гранаті біля Миколаївки Волноваського району Донеччини. Військовий ЗСУ. Залишилися матір та три молодші сестри.

4 серпня

Богдан "­Маестро" ПАВЛИК, 35 ­років, із міста Турка на Львівщині покінчив із собою. Капітан поліції, командир 1-ї роти батальйону "Січ". Залишилися дружина та син.

Валентин "Прапор" ГОНТАР, 44 роки, з Кіровоградської області загинув від вибуху гранати. Ветеран батальйону "Донбас", групи "Купол". Залишилися дружина та син.

Андрій МИЛОСТИВИЙ, 1969 р. н., із Кривого Рогу Дніпропетровської області загинув на полігоні на Київщині під час тактичних навчань з бойової стрільби. Водій-гранатометник 17-ї бригади ЗСУ.

7 серпня

Арсен

МАКСИМЕНКО, 27 років, із міста Бурштин на Івано-Франківщині загинув в АТО. Служив у 14-й бригаді ЗСУ. Залишилися батько та сестра.

11 серпня

Олександру ТРЕГУБУ, 42 роки, з Авді­ївки на Донеччині, стало погано під час служби на пункті контролю в Мар'їнці. Колеги надали ­допомогу та викликали "швидку". Дорогою до Курахівської лікарні помер. Старший сержант поліції, старший опергрупи Нацполіції Донеччини. Залишилися батько, дружина та доньки 12 і 14 років.

Василь

АРТАМКІН, 54 роки, із міста Нова Каховка на Херсонщині помер від гострої серцевої недостатності поблизу Волновахи на Донеччині. Сержант, механік-водій гаубичного дивізіону 28-ї бригади ЗСУ.

14 серпня

Василь ПАНЬКІВ, 1988 р. н., із села Незвисько Горо­денківського району Івано-Франківщини. Раптово помер удома. Демобілізований учасник АТО.

19 серпня

Олександр "Палач" АНДРІЯШЕВ, 30 років, із Рівного потонув у Дніпрі в Києві. Грана­тометник "афганської" роти батальйону "Айдар". Залишилися матір та молодший брат.

Євгена

ПОПОВА, 1976 р. н., із Нікополя на Дніпропетровщині поранили 4 серпня на полігоні на Київщині під час навчань. Помер у госпіталі. Сержант у 17-й бригаді ЗСУ. Залишилися матір, дружина та дві доньки.

Сергій ЄРЕЩЕНКО, 1968 р. н., зі Здолбунова на Рівненщині ­помер удома. Служив у 51-й і 14-й бригадах. Залишилася матір.

20 серпня

Володимир "Мєлкій" ГОНЧАРОВ, 20 років, із села Ізюмське Борівського району Харківщини смертельно травмувався, коли переходив залізничну колію в неналежному місці, повідомляє поліція. Командир каже, хлопця вбили в се­лищі Борова двома ударами ножа.

Василь

ГУНЗА, 1985 р. н., із села Нижня Яблунька на Львівщині помер у Київському госпіталі. Молодший сержант 704-го полку, частина А0807. Залишилися дружина та донька.

22 серпня

Микола ФУРМАН, 43 роки, із міста Надвірна на Івано-­Франківщині помер в АТО. Боєць ЗСУ.

23 серпня

Василь ­ЯЛЬНИЦЬКИЙ, 1974 р. н., із села Піща Шацького району Волині помер удома. Молодший сержант.

25 серпня

Сергій "Боцман" ШМИРІН, 45 років, із Житомира помер у Харківському військовому шпиталі від хронічної хвороби. Розвідник 26-ї бригади ЗСУ.

26 серпня

Володимир СТАЮРА, 51 рік, із Тернополя помер від серцевого нападу в Єгипті. Служив у батальйоні "Січ", заступник комроти у 93-й бригаді ЗСУ. Був головним "свободівцем" міста. Залишилися дружина та двоє синів.

31 серпня

Сергій КАМНЄВ, 1989 р. н., з Миколаєва помер від раку. Командир взводу 79-ї бригади. Залишилися матір та дружина.

Максим "Юнга" ГАЙДАЄНКО, 40 років, із Мелітополя на Запоріжжі помер від пневмонії. Ветеран АТО.

Мар'яна ЧОРНІЄВИЧ

Зараз ви читаєте новину «Сергій "Лоза" Войтер тиждень боровся за життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути