середа, 11 серпня 2010 23:25

Сергій Конюшок щодня піднімає 10 тонн заліза

Автор: фото: Тарас Подолян
  Киянин Сергій Конюшок тримає на плечах двох хлопчиків у столичному розважальному центрі ”Дивосвіт”. Торік він виборов звання ”Найсильніша людина світу”
Киянин Сергій Конюшок тримає на плечах двох хлопчиків у столичному розважальному центрі ”Дивосвіт”. Торік він виборов звання ”Найсильніша людина світу”

Киянин 26-річний Сергій Конюшок торік виборов звання "Найсильніша людина світу". У ваговій категорії 105 кг він переміг на турнірі стронґменів у Фінляндії. У минулі вихідні прийшов на вечірку до столичного розважального центру "Дивосвіт".

— Коли був малий, із кількома пацанами з нашого двору записався на "качелі". Так ми називали тренажерний зал. Хотів стати схожим на Арнольда Шварценеґґера. Читав журнали Джо Вайдера "Сила і краса". Склав для себе програми тренувань. Щодня на штанзі збільшував вагу. Випадково потрапив на богатирські змагання. З того часу почав спортивну кар"єру.

Силовими видами спорту Сергій займається з 2003-го. У Гельсінкі переміг у двох вправах. Проніс на 70 м дві залізні валізи по 120 кг. Підняв 155-кілограмову колоду. На чотири очки випередив п"ятиразового чемпіона світу фіна Яні Гартікайнена.

— Коли в одному з конкурсів піднімав гирю, надірвав м"язи стегна. Виступати не припинив. Після того як зафіксували рекорд, зціпивши зуби, поволі досунув до переодягальні. Травмовану ногу волочив за собою. Травми і великий спорт завжди йдуть поруч. Недавно робили операцію, бо мав відірваний біцепс на лівій руці. Один тренер мені колись сказав: "Серьога, ти доки весь не переламаєшся, нормальним спортсменом не станеш!" Наче у воду дивився. Мало частин тіла залишилося, які ще не встиг травмувати.

Згадує, як торік улітку протягнув за канат 10 джипів завважки 30 т.

— Позашляховики сунув 20 метрів за 49,2 секунди. До мене сміливці наважувалися перетягувати кілька легковиків загальною вагою 15 тонн. Думаю, ближчим часом цей рекорд ніхто не поб"є. Тренуюся п"ять днів на тиждень, крім четверга та неділі. Витрачаю на спорт три години. Якщо додати все, чого натягаюся за день, вийде більше 10 тонн заліза. Вранці та ввечері приймаю контрастний душ. Харчуюся по вісім разів на день. Не їм смаженого і жирного. Щоранку випиваю 10 перепелиних яєць. Раджу це робити кожному чоловіку.

Доки весь не переламаєшся, нормальним спортсменом не станеш

Ображається, коли називаю його наступником силача Василя Вірастюка.

— Не хочу бути другим Вірастюком. Хочу стати першим Конюшком. Коли я робив перші кроки у цьому виді спорту, Василь був для мене таким собі "подразником". Потім став із ним дружити. Ми не конкуренти, бо хоч і входимо до складу однієї збірної, та виступаємо у різних вагових категоріях.

За останні три роки 14 перемог Сергія внесли до Книги рекордів Гіннеса. Закінчив університет фізичного виховання і спорту за спеціальністю "силові види спорту". Веде телевізійні програми "Фітнес з Конюшком"на "Інтері" та "Створи себе" на "Ері". Будує власний спортивний комплекс в місті Ірпінь під Києвом. Інструктує з фітнесу співаків Андрія Кравчука і Ольгу Горбачову, продюсера Ігоря Кондратюка, дизайнера Віктора Завадського.

У розважальному центрі спортсмена обступають діти, просяться на руки. На плечі садить по двоє хлопців і дівчат. Щоб не впасти, вони тримаються за Сергієву шию.

— Ще не одружений, але своїм особистим життям задоволений, — крутить дітей навколо себе.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Конюшок щодня піднімає 10 тонн заліза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути