вівторок, 13 листопада 2012 07:00

Селяни на півтори години перекрили міжнародну трасу

Автор: фото: Олександр Протас
  Жителі села Крупець Радивилівського району Рівненської області стоять у суботу на трасі Київ — Чоп. На акцію вийшли після того, як напередодні на дорозі збили чоловіка
Жителі села Крупець Радивилівського району Рівненської області стоять у суботу на трасі Київ — Чоп. На акцію вийшли після того, як напередодні на дорозі збили чоловіка

10 листопада в селі Крупець Радивилівського району на Рівненщині на міжнародній трасі Київ — Чоп виник майже півкілометровий затор. Місцеві мешканці через загибель на дорозі односельців о 10.30 перекрили рух.

— Два тижні тому тут загинув хлопець, а напередодні вечором легковик збив пенсіонера. Той вилетів аж на капот і головою розтрощив лобову шибку. Помер дядько на місці. У людей терпець увірвався. Автомобілі крутеликів на бєшенній скорості пролітають через село. Їдуть по 120-150 кілометрів на годину, — каже Степан Зубов із сусіднього села Срібне.

Цього року в Крупці сталося п'ять автомобільних аварій. У них загинули троє селян. Усі трагедії були в темну пору доби. У селі розповідають, що освітлення вимикають через борг служби автомобільних доріг перед енергопостачальниками.

— До Євро-2012 збудували дорогу й поставили стовпи з лампами. Коли кінчився футбол, то вночі на трасі перестали вмикати світло. На пішохідному переході знеструмили світлофор, — говорить літня жінка. Вона прийшла на акцію разом із 9-річним внуком.

На місце протесту приїхав начальник обласного відділу ДАІ Олександр Семенюк,  перший заступник голови ОДА Анатолій Юхименко, начальник обласної міліції Василь Лазутко, керівники служби автомобільних доріг в області. Вони вмовили селян розблокувати дорогу й пообіцяли виконати їхні вимоги.

— Світло на трасі в селі більше не вимикатимуть. Буде встановлено знак, що обмежить рух на цій ділянці до 60 кілометрів на годину. Відновлять також роботу на пішохідному переході світлофора з жовтим блимаючим сигналом, — каже Олександр Семенюк.

У день акції на сайті обласної прокуратури з'явилася інформація про результати перевірки її працівниками забезпечення безпеки дорожнього руху. На ділянці дороги Київ — Чоп у Крупець виявили недоліки — в окремих місцях відсутнє транспортне огородження, не облаштовані опори освітлення, не встановленні всі необхідні дорожні знаки.

Зараз ви читаєте новину «Селяни на півтори години перекрили міжнародну трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути