четвер, 08 липня 2021 00:20

Село майже п'ять років засипає тирсою

У селі Білокоровичі Коростенського району Житомирської області подвір'я жителів засипає тирсою та пилом. Летить із підприємства з переробки деревини. Відходи там складають на дворі. Вітром їх розносить вулицями, розповідають селяни.

— Підприємство працює з осені 2016 року. Виготовляють паливні палети з тирси й обрізків. Відтоді в нас і з'явилися проблеми, — каже голова Білокоровицької сільської об'єднаної територіальної громади Сергій Коцур, 54 роки.

До найближчого житлового будинку від підприємства — майже 25 м.

— Виробництво відбувається на допотопному обладнанні, недостатньо встановлено спеціальних фільтрів. Постійно валить густий темно-сірий дим, — продовжує Сергій Леонідович. — Не можна вдихнути на повні груди, смог і пил лізе в рота, вуха, виїдає очі. Тирса залітає в усі щілини, люди не відкривають вікна, а вона все рівно потрапляє в хати. Страждає городина. Врожай їсти неможливо, бо страшно брудний. Пити воду із криниці теж не можна, має смак тирси. Селяни фільтрують або кип'ятять.

Місцеві звернулися по допомогу до обласної Держпродспоживслужби. Там не допомогли.

— Житомирський адміністративний суд торік виніс рішення про припинення роботи підприємства, доки не усунуть усі недоліки. Це рішення підтримав і Вінницький апеляційний суд, — говорить Коцур. — Підприємство ігнорує постанови. Поліцію викликаємо регулярно, але їх навіть на територію не пускають.

На дзвінки на підприємстві не відповідають.

— Директора притягнули до адміністративної відповідальності. Однак за це максимум отримає невеликий штраф. Ми написали заяву щодо відкриття кримінальної справи через умисне невиконання судової постанови, — говорить Анна Волотівська із сектора правового забезпечення Держпродспоживслужби області.

Зараз ви читаєте новину «Село майже п'ять років засипає тирсою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути