Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 06:30

Селевий потік змив п'ятьох лісорубів

11 червня за селом Тарасівка Тячівського району на Закарпатті загинули п'ятеро лісорубів: батько і син 56-річний Іван та 27-річний Іван Магеї, 55-річний Іван та 37-річний Микола Сасини й Іван Мацола, 27 років. Усі — з Тарасівки. Селевий потік змив їх у річку ­Тересул.

— Іван Магей і Іван Сасин поверталися додому пішки і потрапили в негоду, — кажуть в обласному управлінні ­лісового господарства. — Була злива з градом. Піднялася вода у потічку Пригудин. Висота хвилі сягала 5 метрів, почався селевий потік. Зніс чоловіків. На шляху зачепив ЗІЛ‑131, в якому їхали інші троє жителів Тарасівки.

Власником вантажівки був Іван Магей-молодший.

— Ніхто не видів, як то трапилося, — розповідає голова села Тарасівка Любов Руснак, 45 років. — Усі вони працювали на заготівлі лісу, десь кілометрів за 5 від села. Щодо Магеїв, то батько часто синові допомагав. Думаємо, могли всі разом їхати в машині й попали в негоду. Ми дізналися про нещастя, коли люди із сусіднього села Підплеша побачили перші тіла. Потрощену вантажівку знайшли за три кілометри по течії. Коло неї був Магей-молодший.

Іван Магей-старший був підприємцем, депутатом сільської ради. У його сина та в Миколи Сасина залишилося по двоє дітей. Іван Мацола й Іван Сасин були неодружені.

13 червня в області оголосили жалобу за загиблими.

Зараз ви читаєте новину «Селевий потік змив п'ятьох лісорубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути