До відкриття нового ресторану узбецько-японської кухні "Шангрі Ла" в Києві приготували найбільший суші-рол.
Він важив 30,7 кг, був 27,7 м завдовжки та 4 см завширшки. Троє суші-майстрів трудилися над стравою три години. Витратили на неї 20 кг спеціального рису для суші "Нішике", 10 кг лосося, тунця та червоного окуня. Ще пішло 5 кг огірків й авокадо та 200 листків сушених водоростей норі.
— Заявку про це суші відправимо до Книги рекордів Гіннеса, — каже представник Книги рекордів України Ігор Підчибій, 37 років. — Бо за нашими даними — воно найбільше у світі.
Рулет із 923 частин виклали на столі у три кола. Присутнім роздали дерев"яні палички. Однак гості їли переважно руками, бо порізали суші занадто великими шматками. Соєвого соусу та японського хрону васабі, з якими зазвичай їдять страву, не подали.
— Не можу точно оцінити смак. Треба спробувати різні види суші, щоб краще в них розібратися, — зауважує актор Остап Ступка, 39 років.
На відкритті ресторану співала Валентина Степова, Наталя Валевська, Майя Мігаль, Лілу. Гості зібрали майже $1,5 тис. доброчинних пожертв. Гроші віддадуть на лікування 2-річної Софії Ігнатенко, хворої на рак.
Попереднє найбільше суші в Україні презентували в суші-барі "Пушистий" два місяці тому. Тоді рулет сягав завдовжки метр, важив на 7 кг менше, хоча був товстішим. Окрім традиційних японських інгредієнтів, до нього додали сало. А зріз розфарбували у жовто-блакитні кольори.
Коментарі