пʼятниця, 10 серпня 2018 00:55

Шахти і заводи Донбасу не відновлюватимуть

— Колишнього Донбасу вже не буде, — каже 54-річний Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

— 32 шахти, які на сьогодні затопили, ніколи ніхто не відновлюватиме. Така ж доля чекає промислові підприємства, які демонтували та вивезли на територію РФ, або розграбували і здали на брухт.

На окупованих територіях Донбасу роботу зупинили металургійні та коксохімічні заводи у Горлівці, Макіївці та Єнакієвому, Харцизький трубний, Донецький металопрокатний завод, Стахановський завод феросплавів. Законсервованими стоять Докучаєвський флюсодоломітний комбінат, Донецький металургійний завод, Алчевський коксохімічний.

Обладнання Микитівського ртутного комбінату та Донецького коксохімічного заводу бойовики порізали та здали на брухт. Залишки підприємства становлять екологічну загрозу.

Частково працює Луганський трубний завод і Алчевський металургійний комбінат.

— Поки що жоден із власників вкрадених металургійних підприємств, шахт або заводів на Донбасі не подав позови проти Росії, — каже 47-річна Ірина Геращенко, представниця України в тристоронній контактній групі. — Тим часом ці самі власники відверто підтримують кількох кандидатів у президенти, надають їм у безлімітне користування свої телеканали. В надії, що ті вирішать питання з РФ полюбовно.

Зараз ви читаєте новину «Шахти і заводи Донбасу не відновлюватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути