пʼятниця, 10 березня 2017 00:40

Шахтарі припинили добувати вугілля

Рятувальники продовжують розгазовувати повітря у шахті "Степова" в селі Глухів Сокальського району на Львівщині. Проводять роботи, аби не сталося повторного вибуху. Копальня не працює.

Вибух метану на одній із ділянок шахти стався 3 березня. Загинули восьмеро гірників. Львівська облдержадміністрація перерахувала копальні 1,7 млн грн. Їх розподілять між родинами загиблих і постраждалих. Також по 500 тис. грн сім'ї померлих отримають від Кабміну.

— Грошей на виплати зарплат досі немає. Працівники "Степової" їх чекають, як і на всіх інших копальнях, — говорить голова профспілки гірників Червонограда Львівської області 38-річний Віталій Небожук. — Поки що всім шахтарям області виплатили лише 60 відсотків боргів. Гроші їм винні за останні півтора місяця.

9 березня працівники копалень, які належать державному підприємству "Львіввугілля" перестали відвантажувати вугілля. Вимагають, аби з ними повністю розрахувалися.

У Міністерстві юстиції видали постанову про розблокування рахунків, на яких лежать зарплатні гроші ­гірників.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі припинили добувати вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути