середа, 08 квітня 2009 07:12

Шахтаря Олексія Лопатенка придавила плита

На шахті "Відродження" у селищі Гірник Львівської області на помічника начальника дільниці N4 Олексія Лопатенка, 46 років, у вівторок упала плита вагою понад 2 т. Чоловік помер під землею. Упродовж трьох днів це друга аварія на копальні, у якій потерпають люди.

— Гірники демонтували покрівлю. В якийсь момент рухнула секція, яка її підтримує. Це дві плити та стійки. Верхня металева плита придавила Лопатенка, — каже "ГПУ" начальник регіональної гірничо-технологічної інспекції 44-річний Володимир Юрків.

Чоловік кричав від болю, за хвилину знепритомнів. Шахтарі, які були поряд, одразу витягнули потерпілого з-під плити. У нього була деформована грудна клітка й кістки таза. Медсестра, яка прибігла за кілька хвилин, ще намацувала пульс у Лопатенка. Та на-гора гірника винесли вже мертвим.

В Олексія Лопатенка залишилася дружина й дорослий син. На шахті чоловік стежив за виконанням робіт і дотриманням правил техніки безпеки.

У суботу на цій же копальні рятувальники упродовж 10 год. викопували з-під завалу чотирьох гірників. Тоді обвалилася покрівля, обійшлося без значних травм. Покійний Олексій Лопатенко не працював у шахті в ту нічну суботню зміну, коли стався завал.

— Це різні випадки, стосунку один до одного вони не мають, — каже Володимир Юрків.

Держгірпромнагляд створив комісію з розслідування причин нещасного випадку.

Зараз ви читаєте новину «Шахтаря Олексія Лопатенка придавила плита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути