Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2010 03:53

Рятувальники витягли чоловіка з валянком у руці

Рятувальники витягли чоловіка з валянком у руці

4 квітня рятувальники витягли з крижаного ставка 59-річного Володимира Чемериса із райцентру Хорол на Полтавщині. Він ловив рибу на льоду завтовшки менш як 5 см.

— Вирішив востаннє цього сезону сходити на зимову рибалку. Рибалю вже років 30. Те, що крига тонка, мене не налякало, — розказує Володимир Петрович.

Він упіймав підляща грамів на 400. Уже збирався додому, коли провалився під лід.

На березі Петропавлівського ставка люди святкували Великдень. Почули крик Чемериса. Спробували зайти на лід біля берега, але він одразу провалювався. Викликали рятувальників.

Доки готували гумовий човен, рятувальник Сергій Загорулько намагався докинути до Володимира Петровича "поплавок". Євген Ставничий спробував добратися до рибалки за допомогою спеціальних саней, змайстрованих для тонкої криги. Але ті провалилися.

Чемерис уже ледь тримався на поверхні. Метри за 3 Сергій кинув йому мотузку з "поплавком" і з колегами почав тягнути до берега.

— Він чомусь тримався за мотузку однією рукою. Дивимося, а в нього у другій руці валянок! Той валянок набрав води, важив кілограмів 20 і тягнув його на дно, як камінь, — розповідає Сергій Загорулько.

Володимир Петрович пробув у воді близько півгодини. Рибацьке спорядження кинув, а валянки тримав. В одному був узутий, другий не випускав із правої руки.

— Хотів хоч щось урятувати, — пояснює. — Температура була 13 градусів. Але я вже вісім років загартовуюся, тому навіть нежиті немає.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники витягли чоловіка з валянком у руці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути