Ексклюзиви
неділя, 09 квітня 2006 15:18

Рятувальникам —нові костюми

— Коли у Криму бійці МНС боролися проти пташиного грипу, весь світ сміявся з того, що на них було одягнуто. Якісь накидки, марлеві пов"язки, — розповідає один із розробників захисного костюму для рятувальників Борис Удод, 50 років.

Минулої середи у Запоріжжі випробували новий вітчизняний захисний костюм "Рятувальник-2". Він надійно захищатиме МНСників, які працюватимуть в районах розливу нафтопродуктів, масової загибелі худоби та птахів. У цьому костюмі буде зручно боротися з усілякими комахами, обробляти добривами рослини. Досі МНСники користувалися ще радянськими засобами захисту.

Розробляли вітчизняний захисний костюм працівники управління МНС у Запорізькій області та науково-виробниче об"єднання "Індекс" у Сєверодонецьку, що на Луганщині.

Там налагоджують конвеєрне виробництво костюмів. "Рятувальник-2" — це комбінезон із капюшоном, виготовлений із тканини, що нагадує брезент і може трохи розтягуватися. Зверху на тканину нанесено противірусне покриття. До комплекту входять рукавички, які можна замінювати, захисні окуляри та респіратор. Костюм не промокає. За допомогою блискавки на грудях його легко одягати без сторонньої допомоги. Коштуватиме комплект 200–250 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальникам —нові костюми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути