Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2010 08:45

Руслан Коцаба не хоче віддавати борг

Автор: фото з сайта www.photo.i.ua
  Руслан Коцаба з дочками шестирічною Квітославою та трирічною Зореславою
Руслан Коцаба з дочками шестирічною Квітославою та трирічною Зореславою

44-річний Руслан Коцаба, голова Івано-Франківської обласної організації партії "Пора", надіслав електронного листа директорові-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Домініку Стросс-Кану. Просить викреслити його сім'ю зі списку боржників.

Заява українською мовою. У ній зазначено, що Україна посідає друге місце у світі за сумою кредитів від МВФ. Загальна сума державних боргів така, що кожен українець винен понад $1100.

— Ніколи керівництво моєї держави не надавало офіційного протоколу направлення кредитних ресурсів до якихось галузей української економіки, — говорить Коцаба. — Жодного разу в офіційних виданнях президента, уряду, Верховної Ради не було документів, які підтверджують використання кредитних ресурсів. Як громадянин України я не маю права розділяти борги, що беруться невідомо для яких цілей і невідомо на яких умовах.

Руслан Коцаба за освітою еколог, магістр державного управління. Очолював Івано-Франківську обласну рибінспекцію й міграційну службу. Три місяці безробітний. Був керівником наметового містечка під час помаранчевої революції. Дружина Уляна випікає торти на замовлення. Виховують двох дочок — 6-річну Квітославу та Зореславу, 3 роки.

— Поштовхом для такого звернення стали фальсифіковані вибори й "ковбасний майдан", на якому підприємців використали, аби показати, що є добрий цар Янукович і недобрі опричники-бояри, які знущаються над народом, — говорить. — Лист задумувався як політичний стьоб. Я хотів довести, що влада живе в якомусь окремому від народу світі, купує собі вертольоти за 17 мільйонів доларів у часи кризи. Насправді МВФ ця заява до лампочки. Для них це бізнес, вони раді, що знайшлися такі ідіоти, які ставляться до своєї держави, як до чужої, і в часи економічної кризи стають лідерами із запозичень.

Коцаба виклав заяву в блозі на "Народній правді".

— В інтернеті розгорілася дискусія, дуже багато людей підтримали мене, — додає. — Ми домовилися закидати електронну скриньку фонду подібними листами. Хочу загітувати людей написати такі й до Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Коцаба не хоче віддавати борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути