пʼятниця, 08 липня 2016 06:30

Розмитнення автомобіля подешевшає у 21 раз

Президент 50-річний Петро Порошенко підписав закон про зниження акцизу на вживані автомобілі з Європи. Однак попросив депутатів Верховної Ради проголосувати за поправки до ­нього.

— Вони прості — протягом дії закону споживач може придбати собі лише один автомобіль. Завезти його з Європи має особисто, — каже Порошенко. — Перепродувати машину не можна. Оце і всі обмеження. Вони чесні до людей і держави.

Акциз на ­автомобілі з об'ємом бензинового двигуна понад 3 л знизиться на третину — від 3329 до 2209 євро. Натомість плату за розмитнення машини з об'ємом мотора від 1 до 1,5 л зменшили у 21 раз — із 1367 до 63 євро. Для таких самих авто з дизельним двигуном ставка знижена у 13 разів — з 1367 до 103 євро.

Зниження акцизів на імпорт автомобілів діятиме 2,5 року. Пільгове розмитнення не поширюватиметься на машини, завезені з Росії. Також за законом, на рік кожен українець може завезти в країну за зниженою ставкою лише один автомобіль. Має бути не старіший 2010 року випуску.

— Не можна буде попросити когось пригнати тобі машину. За законом, щоб була пільга, потрібно самому їхати по техніку, — каже 52-річний Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів. — Український ринок авто суттєво не зміниться. Бо за рік дії нових акцизів в країну можуть завезти не більше 90 тисяч машин. Це лише 1 відсоток 9-мільйонного ринку автомобілей в Україні,

Продавати машину, завезену за зниженим акцизом, не можна протягом року, кажуть експерти. У разі продажу власник заплатить державі різницю між старою і новою акцизною ставкою.

Зараз ви читаєте новину «Розмитнення автомобіля подешевшає у 21 раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути