вівторок, 23 грудня 2008 16:18

Розіграш "Кубка "Першого каналу" скасували

Санкт-Петербурзький "Зеніт" відмовився від участі в розіграші футбольного "Кубка "Першого каналу". До того їхати на січневий турнір в Ізраїль передумали клуби "Рубін" із Казані та московські "Динамо" й "Спартак". Організатори скасували проведення змагань.

— Нас просто поставили до відома. Отак ніби вас спочатку запросили на день народження, а потім надіслали листівку зі словами: "Вибачайте, святкуватимемо без вас". Я обурений таким ставленням, — каже 50-річний Ігор Суркіс, президент київського "Динамо". У турнірі в Тель-Авіві проти російських команд мали також виступити "Дніпро", "Шахтар" і харківський "Металіст".

— Ну і що із того, що пітерський "Зеніт" виграв Кубок УЄФА, а формат "Кубка "Першого каналу" його не влаштовує? На моє переконання, і київське "Динамо", і "Дніпро", і "Шахтар" мають більші заслуги ще із радянської першості. Не можна так зневажливо ставитися до клубів, до їхніх президентів, до гравців. І коли цей турнір відновиться, київське "Динамо" в ньому не гратиме ніколи! — каже Суркіс.

Українські клуби нині терміново переглядають програми підготовки до нового сезону.

— Шкода, що так вийшло: ти собі наплануєш, а воно отак! — міркує Мирон Маркевич, 57 років, головний тренер "Металіста". — Але ми все одно поїдемо в Ізраїль, бо ж команду треба готувати.

— Розглядали турнір в Ізраїлі як основний етап до єврокубкової весни, — розповідає 34-річний Сергій Палкін, генеральний директор донецького "Шахтаря". — Зараз шукаємо спаринг-партнерів.

— Та ми самі можемо провести такий турнір — ми ж заможні люди! — додає Ігор Суркіс. — "Динамо" зразу пропонувало: даємо по мільйону доларів і маємо прекрасний ностальгійний турнір, в соку, а не дві команди і по 100 вболівальників на трибунах. Ну що той мільйон при моїх видатках на "Динамо" в 60 мільйонів? Я ж його і так гравцям віддам, якщо виграють.

Зараз ви читаєте новину «Розіграш "Кубка "Першого каналу" скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути