Ексклюзиви
середа, 13 травня 2009 07:47

Розфарбували фільм "У бій ідуть самі старики"

9 травня телеканал "Україна" показав кольорову версію чорно-білої картини режисера Леоніда Бикова "У бій ідуть самі старики". Фільм три роки розфарбовували 600 художників із п"яти країн під керівництвом режисера колористики Ігоря Лопатьонка. На початку травня у Росії показали розфарбований серіал "Сімнадцять миттєвостей весни".

— Биков хотів знімати кольорове кіно, — стверджує Лопатьонок. — П"ять разів направляв у Москву запити, аби дали кольорову плівку, але відмовляли.

Розмалювати чорно-білі фільми спало на думку гендиректору російського державного телеканалу "Росія" 46-річному Олександрові Любімову.

— Черно-белое кино изрядно поистрепалось, — пояснює. Додає, що після кольорового оновлення "У бій ідуть самі старики" та "Сімнадцять миттєвостей весни" можна показувати ще 50 років.

Режисера серіалу 84-річну Тетяну Ліознову продюсери три місяці вмовляли дозволити їм розфарбувати стрічку. Кажуть, пообіцяли за це $30 тис.

Проти ініціативи Любімова виступили члени громадської організації "Комуністи Петербурга і Ленінградської області". Вони подали на нього позов до суду на 1 млрд рублів. "Это злодейское и преднамеренное покушение на сокровищницу советского киноискусства", — йдеться у їхній заяві. Мовляв, якщо Любімова не спинити, він і далі знущатиметься з радянського кіно і навіть введе у фільм "Ад"ютант його превосходительства" порнографічні сцени.

— Я не хочу, аби мій чорно-білий фільм "Криниця для спраглих" розфарбовували, — каже "ГПУ" режисер 72-річний Юрій Іллєнко. — Чорне і біле допомагає режисерові показати боротьбу добра і зла. Фарби можуть убити весь його шарм. Та стрічку "У бій ідуть самі старики" кольори не зіпсують.

Зараз ви читаєте новину «Розфарбували фільм "У бій ідуть самі старики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути