вівторок, 13 вересня 2016 06:45

Розбили меморіальні дошки загиблим бійцям АТО

Вандали молотком розбили п'ять меморіальних дощок атовцям у ніч на 11 вересня в Полтаві. Висіли на школах і коледжах, де навчалися воїни.

— На одній із міських шкіл розміщена меморіальна дошка мого тата. Камери зняли, як близько третьої ночі чоловік підійшов до дошки і двічі вдарив по ній молотком, — каже 28-річна Марія, донька загиблого Валерія Боняківського. — Відчуття, що до цього готувалися. Якраз тієї ночі світло на території школи було вимкнене.

— Акти вандалізму в Полтаві часті. То розіб'ють меморіальні дошки, то прапори з алеї Героїв покрадуть, то пам'ятник Мазепі підірвуть чи обіллють фарбою. Це триває рік. Жодного вандала не спіймали, — говорить 29-річний Вадим Ямщиков, депутат міськради. — Усі дошки відновимо. Спробуємо поставити якийсь захист від вандалів. Або зробимо їх із металу.

12 вересня об 11:00 кілька десятків полтавців провели мітинг біля обласної поліції. Вимагали знайти тих, хто пошкодив пам'ятки. Поліцейські пообіцяли людям встановити відеокамери біля дощок.

Зараз ви читаєте новину «Розбили меморіальні дошки загиблим бійцям АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути