четвер, 04 січня 2018 00:45

Росіянина викрали на вулиці Степана Бандери

Фахівця з інформаційних технологій 40-річного Павла Лернера викрали в Києві 26 грудня. Про зникнення повідомили його знайомі. Вони побачили, як шестеро озброєних осіб у масках заштовхали чоловіка до мікроавтобуса "Мерседес Бенц" на вул. Степана Бандери.

— Лернера тримали в заручниках півтора дня, а потім відпустили. Йому пощастило, що залишився живий, — каже радник міністра МВС Антон Геращенко.

За Павла Лернера заплатили викуп $1 млн — це 28 млн грн — у біткоїнах. Хто дав гроші — невідомо. Після того його викинули з машини на шосе поблизу Києва.

Уродженець російського міста Курськ із 2014-го працював в Іспанії. Восени торік перебрався в Україну. Тут був аналітиком, виконавчим директором біржі криптовалют "ЕКСМО". У компанії кажуть, що Павло в безпеці. Але він у шоковому стані, від коментарів відмовляється. Поліція надала йому охорону.

Електронні гроші біткоїни останніми роками стали популярні у світі. Один біткоїн на 2 січня коштує 391 тис. грн. Однак в Україні криптовалюту не визнали на офіційному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Росіянина викрали на вулиці Степана Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути