середа, 09 січня 2019 06:50

Росіяни випустили по українських кораблях 1200 снарядів

Під час обстрілу військових кораблів України в Керченській протоці російські прикордонники випустили 1200 снарядів. Про це розповів капітан катера "Бердянськ" Роман Мокряк 5 січня.

По катерах і буксиру вів вогонь російський прикордонний корабель "Ізумруд".

— Моряки дивом не загинули, — каже 36-річний Ілля Новіков, ад­вокат полоненого командира. — Щоб вийти з-під обстрілу, українські кораблі стали маневрувати.

Один із російських прикордонних кораблів почав переслідувати "Бердянськ".

— По них, за словами Мокряка, влучили щонайменше чотири рази. Ці влучання зафіксував екіпаж. Можливо, проведуть експертизу і встановлять, що їх більше, — говорить Новіков.

25 листопада російські силовики в Керченській протоці захопили українські судна "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу". Ті йшли з Одеси до Маріуполя. У полон узяли 24 моряків. Троє поранені. РФ звинувачує українців у незаконному перетині державного кордону.

— Росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто був перед ними — військові кораблі українських ВМС, — додає Ілля Новіков. — Під відповідними прапорами, на яких перебувають військові моряки, які носять форму і мають зброю.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни випустили по українських кораблях 1200 снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути