Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 05:55

Росія може ізолювати Маріуполь і південь узбережжя України

Автор: www.facebook.com / 36 окрема бригада морської піхоти
  Морські піхотинці 36-ї бригади готуються до десантування на узбережжя Азовського моря. Військові навчання морпіхів та авіації відбулися 13 вересня
Морські піхотинці 36-ї бригади готуються до десантування на узбережжя Азовського моря. Військові навчання морпіхів та авіації відбулися 13 вересня

36-та бригада морської піхоти влаштувала навчання з авіацією на узбережжі Азовського моря. Вчилися знищувати умовного ворога, який намагався висадитися на берег. Авіація прикривала піхотинців із повітря.

Українська армія за останні два тижні значно посилила війська на Азовському морі. 10 вересня в Бердянську на воду спустили два малих броньованих артилерійських катери — "Кременчук" та "Лубни". Незабаром привезуть ще один ­катер.

До кінця року на Азовському морі створять військово-морську базу. Сюди перекинуть Південну військово-морську базу з Миколаєва. До окупації Криму вона розташовувалася в селищі Новоозерне в затоці Донузлав. На її основі сформують катерний дивізіон.

14 вересня Державна прикор­донна служба відправила 270 спец­призначенців служити у своїх підрозділах на Азовському і Чорному ­морях.

— Нарощуємо сили морського спецназу, — говорить 52-річний Петро Цигикал, голова Державної прикордонної служби України. — Агресор стає потужнішим, і ми маємо бути готовими дати гідну відсіч у випадку будь-яких форс-мажорних обставин.

— Росія може провести повітряно-морську десантну операцію, щоб ізолювати Маріуполь і південь узбережжя України аж до Одеси, — каже 68-річний Стівен Бланк, американський військовий аналітик.

— Весь повітряний десант Росії бере участь у навчаннях "Схід‑2018"(12–14 вересня пройшли на Далекому Сході РФ. — ГПУ). Це може означати, що Москва готується використати його в десантних операціях, — вважає Бланк. — Імовірно, першою фазою cпроби РФ окупації України можуть стати дії на Азовському узбережжі.

Зараз ви читаєте новину «Росія може ізолювати Маріуполь і південь узбережжя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути