Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2018 05:11

Російські спецслужби підробляють листи Сенцова

Політв'язень Олег Сенцов, 42 роки, голодує 68-й день у колонії суворого режиму в місті Лабитнангі Тюменської області Росії.

Українська актриса 46-річна Римма Зюбіна розповіла, як російські спецслужби змінили останнього отриманого листа від режисера. Отримала його 7 липня.

— Раніше Олег писав мені про те, що в нього вливають "багато різних рідин". А ось в останньому листі є дивний момент, — каже Римма Зюбіна. — Олег пише рівно кожен рядок. Нерозбірливо, але рівно. У тому місці, де він розповідає про самопочуття: "Моє здоров'я не таке прекрасне, як може здатися де­яким уповноваженим", побачила, що фраза написана над рискою. Наче зависла в повітрі. Там щось вирізали. Наступне речення починається не з великої літери: "… кожен бачить те, що він хотів би побачити". Навіть коли закінчує лист, все одно пише слова рівно: "­Обіймаю, поважаю, Олег, дата". І тільки в тій частині тексту подвійна риска. Мабуть, щось вирізали та змонтували сторінку так, як їм було потрібно.

У слідчому ізоляторі російського Ростова-на-Дону 25-й день голодує політв'язень Емір-Усеїн Куку, 42 роки.

— Російські лікарі фактично намагаються його вбити. Одні кажуть, що ін'єкції глюкози необхідні. Інші заявляють протилежне, — розповідає координатор громадської організації "КримSOS" 32-річна Таміла Ташева. — Емір-Усеїн розповів, що перед здачею аналізів серце боліло. Медики порадили вітаміни, глюкозу й робити процедури. Однак лікар у СІЗО заявив, що виконання цих дій означатиме припинення голодування.

Політв'язня направили на повторне обстеження. Медики запідозрили опущення внутрішніх органів унаслідок висихання жирової тканини. Заявили про необхідність госпіталізації.

17 липня дружина політв'язня Мер'єм Куку отримала дозвіл на відвідування чоловіка.

Політв'язень 47-річний Володимир Балух голодує 124-й день у кримській в'язниці.

— Я Путіна просити про помилування сина не буду. Просити — це визнати свою провину. Але ж Вова ні в чому не винен, — говорить мати в'язня Наталія Балух, 75 років.

Зараз ви читаєте новину «Російські спецслужби підробляють листи Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути