Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 07:40

Російські літаки імітували бомбардування Одеси

Два російські стратегічні бомбардувальники Ту-22 відпрацьовували елементи нанесення бомбових ударів по кримським перешийкам і Одесі. Провокаційні навчання російські військові провели ще 10 липня, каже командувач військово-морських сил України Ігор Воронченко.

Літаки здійснили умовний пуск за 60 км від міста Одеси, після чого повернули в бік Босфору.

Окупанти нарощують військову присутність у Чорному морі. За останні п'ять років поповнили склад Чорноморського флоту 49 новими кораблями та сімома підводними човнами. Всі кораблі оснащені новітніми російськими крилатими ракетами типу "Калібр".

Звезені до окупованого Криму протиповітряні комплекси С-400 контролюють повітряні цілі та здатні уразити ціль на відстані 240 км. Також росіяни помістили в Крим бомбардувальники Ту-22М3, що можуть нести ядерну зброю.

— Нині РФ будує морську систему виявлення, що складається зі стаціонарних автоматичних підводних станцій. У кримському небі під час авіаційних навчань спостерігалося одночасно до сотні літаків — винищувачів, штурмовиків і бомбардувальників, — каже Ігор Воронченко, 55 років. — У постійній готовності до вторгнення в Україну перебувають 28–30 батальйонних тактичних груп. Напруженою залишається ситуація в Азовському морі. Через блокування руху суден у Керченській протоці тільки за цей рік порти Маріуполя й Бердянська втратили 43 відсотки доходів.

Зараз ви читаєте новину «Російські літаки імітували бомбардування Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути