пʼятниця, 11 листопада 2011 05:00

Родині з трійнею дали квартиру

Автор: фото: Інна Іщук
  Максим та Ірина Василькови з доньками Анною, Марією та Вікторією у вітальні трикімнатної квартири, яку для них купила міська рада Черкас
Максим та Ірина Василькови з доньками Анною, Марією та Вікторією у вітальні трикімнатної квартири, яку для них купила міська рада Черкас

Багатодітна родина Василькових із Черкас, у яких торік народилася трійня, наприкінці жовтня переїхала до власної трикімнатки. Помешкання у 9-поверховому цегляному будинку їй купив Черкаський міськвиконком. За квартиру площею 74,8 кв. м із ремонтом і частково умебльовану заплатив 452 тис. грн.

Із Максимом Васильковим, 26 років, зустрічаємося біля будинку по вул. Ватутіна, 243. Дружина Ірина спускається відчинити двері.

— Домофон не встигли поставити, — говорить Максим. Працює програмістом. — Квартира непогана, є ремонт. Тут люди старалися. Мабуть, років 10 робили його, ще й перепланували, розширили кімнати за рахунок балконів.

До того як отримати житло, сім'я мешкала в бабусі Галини в трикімнатній квартирі.

— Доки були одні, місця вистачало, а коли дівчатка народилися, то на кухні не було де пройти, — згадує Максим. — Одночасно могли поїсти лише діти й одна людини.

Коли народилися трійнята, молода сім'я стала на квартирну чергу.

— Нас занесли в позачерговий список. А там тисяча чоловік, — розповідає Ірина Василькова, 24 роки. — Ходили до всіх заступників міського голови, до заступників губернатора, і аж Тулуб (губернатор Черкащини. — "ГПУ".) допоміг. Подзвонив до заступника мера Віктора Беззубенка й каже: "Треба квартира". Батькам не дуже сподобалося помешкання, бо вони дивилися на новобудови, проте ми задоволені. Дарованому коню в зуби не дивляться.

У квартирі тьмяне світло: лампочки горять лише по один бік. Стіни помальовані сірою та оранжевою фарбою. На підлозі лінолеум. Ліворуч дверей — шафа-купе з великими дзеркалами, праворуч — кухня, відгороджена барною стійкою.

— Ключі ми отримали 28 жовтня о восьмій ранку, а в 23.00 уже були тут. Привезли лише оце, — господар показує на червоний м'який диван, що стоїть у кутку кімнати.

— Стола ще немає, тому їмо на вікні. А продукти зберігаємо на балконі, — сміється дружина, показуючи на підвіконня. Там лежать папери, мобільні телефони, ноутбук. Грає музика. 1,5-річні дівчатка — Анна, Марія та Вікторія — танцюють посеред кімнати.

Ірина веде до дитячої кімнати. Там є шафа, стіл, двоповерхове ліжко. В іншій кімнаті ще стоять пакети з речами. На підлозі ковролін.

— Їм тут хоч бігати є де, — радіє господиня, граючись із дітьми.

Зараз вона оформлює документи на житло.

— Хочемо ж виписати дітей із колишньої квартири і приписати сюди. А так як вони малолітні, зробити це проблемно: купу дозволів треба отримати, довідок узяти. Бояться, щоб ми дівчаток на вулиці не залишили.

Торік на Черкащині трійні були у двох родинах — окрім Черкас, ще в місті Умань. Тамтешній сім'ї дали молодіжний кредит на житло. Цього року в області трійнята ще не народжувалися.

Зараз ви читаєте новину «Родині з трійнею дали квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути