пʼятниця, 22 березня 2019 00:00

Роботу вчителів оцінюватимуть експерти

Професійний рівень учителів перевірять експерти. Методику оцінювання 1 березня затвердила Державна служба якості освіти.

Вчителів оцінюватимуть із вересня. До кожного представлять двох експертів. Ті використовуватимуть методи спостереження та інтерв'ю. Стежитимуть протягом робочого дня за педагогом. Питання для них розробляє Служба якості освіти. Експерти також можуть поговорити з директором навчального закладу та його заступником. Інтерв'ю триватиме до 40 хв.

Для успішної сертифікації вчитель повинен відповідати п'яти критеріям і 20 показникам. Має уміти планувати й реалізовувати освітній процес, створювати безпечне та психологічно комфортне освітнє середовище для учнів, підтримувати партнерські стосунки з їхніми родинами і професійно розвиватися. Зобов'язаний навчати учнів поважати права людини, виховувати патріотизм і демократичні цінності.

Експерт ставитиме бали за всі критерії та показники і сумуватиме їх. Найменше можна набрати 40 балів, найбільше — 120.

Окрім оцінювання діяльності, сертифікація включає також тестування педагога і створення ним спеціального електронного портфоліо. Сертифікат дійсний протягом трьох років і забезпечує власникам щомісячну доплату в розмірі 20% окладу.

Зараз ви читаєте новину «Роботу вчителів оцінюватимуть експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути