пʼятниця, 21 травня 2010 09:42

Рій бджіл закусав коней на смерть

13 травня по обіді в селі Містковичі Самбірського району Львівщини рій бджіл закусав пару коней Руслана Войцехівського. Комахи втекли із сусідської пасіки.

— Рій пролетів метрів із 80 і напав на коней. Обсіли так, що тварин не було видно. Люди кинулися відривати комах руками, зливали водою, збивали куртками. Бідні тварини брикалися, мотали головами, але шо зробиш. Господаря Руслана бджоли пожалили сильно в руки й обличчя. Але йому нічого. А от коням приходив кінець. Одного лошака Войцехівський дорізав одразу. Наступного дня зарізав другого. М"ясо здав заготівельникам. У них небагата сім"я, бодай якась копійка вернулася, — розповідають у сільраді.

Господар 32-річний Руслан Войцехівський кілька років тому отримав коней у колгоспі в рахунок заборгованості із зарплати. На життя заробляв як візник. Орав сусідам городи, саджав картоплю.

Ветеринари кажуть, бджолина отрута не впливає на м"язові тканини.

— Є багато причин, чому рій тікає з вулика. Основна — коли бджолам вчасно не розширюють гніздо і їм мало місця, — каже Петро Куліш, 53 роки, пасічник із села Оброшине Пустомитівського району на Львівщині. — Бджоли швидше нападуть на худобу, аніж на людей. У коней, корів різкий запах поту, на який рій реагує. Якщо ж бджоли покусали людину, то перше лікарство — випити 50 грам горілки. Потім ватним тампоном мастити місце укусу спиртом із настоянкою календули.

Зараз ви читаєте новину «Рій бджіл закусав коней на смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути