Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2013 05:15

Рибалки дві доби блукали по кризі

22 січня біля села Пронозівка поблизу міста Кременчук Полтавської області на кризі Кременчуцького водосховища рятувальники знайшли двох рибалок — полтавців 45-річного Сергія Кононенка й Олександра Карнаука, 40 років. Вони заблукали.

Приїхали з Полтави на п'ятиденну риболовлю. На базі для рибалок залишили автівку. Першу ніч переночували в ній. Другого дня пішли шукати кращої ловлі в глибину водойми.

— Потєрялися через сильний туман, із товаришем один одного не бачили за 10 метрів. Орієнтувалися за компасом. Він сказав одні координати, мені показалися інші. Збилися на один градус. А це вже кілька кілометрів в ненужну сторону, — розказує Сергій Кононенко. — Коли настала ніч, на газовому балоні зварили суп, мали з собою хліб, цибулю, часник, вермішель, консерви. Розклали намет, під себе постелили пінопласт, він гарно гріє. Спалося крєпко, жодного сну не приверзлося. Паніки не було, 10 років їжджу на рибалку.

Наступного дня рибалки зв'язалися з родичами по мобільному. Ті зателефонували рятувальникам.

— Протягом 7 годин говорили з ними по телефону, координували маршрут. Дзвонили більше 20 разів. Вони забрели аж за 15 кілометрів від берега, — розказує Віктор Захарчук із Глобинського управління з надзвичайних ситуацій. — Були виснажені, сиділи на санках. Від медичної допомоги відмовилися, через 2 години поїхали додому. Якби не мобільний, навряд чи вибралися б. Надто сильний туман, і гелікоптер не допоміг би.

Зараз ви читаєте новину «Рибалки дві доби блукали по кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути