середа, 26 липня 2006 18:54

"Республіка Щастя" існуватиме три тижні

Автор: фото: PHL
  На фестиваль Казантип поблизу Євпаторії в Криму приїздить молодь з усього близького зарубіжжя України
На фестиваль Казантип поблизу Євпаторії в Криму приїздить молодь з усього близького зарубіжжя України

Казантип — літній фестиваль електронної музики, відео- та інших арт-проектів — отримав свою назву від однойменного мису в Криму, між Феодосією і Керчю. Провели його там уперше 1995 року на реакторі недобудованої Кримської АЕС. Із того часу фестиваль кілька разів змінював "прописку". От вже вчетверте його проводять у селі Попівка поблизу Євпаторії.

Прихильники електронної музики, легких наркотиків та сексуальної свободи з"їжджаються сюди з усього близького зарубіжжя. Три тижні на огородженому майданчику біля моря не стихає музика. Діджеї працюють одразу на декількох танцполах. Кілька тисяч молодих людей з найдивовижнішими зачісками, костюмами і звичками ночами розважаються, а вдень сплять. Казантип вони називають "Республікою тотального Щастя", а себе — її громадянами.

Гамір, який стоїть в окрузі в кінці липня-серпні, не дратує жителів села Попівка. Швидше навпаки — вони називають фестиваль "манною небесною". За останні чотири роки село виросло в десять разів. Навколо колись єдиної вулиці Рибалки з"явилося ще кілька, забудованих розкішними котеджами. Селяни цілий рік живуть із грошей, зароблених під час Казантипу.

Щоб відвідувати танцполи протягом усього фестивалю, громадяни республіки Казантип купують "візу" за 400 грн. Можна потрапити сюди і безплатно — прихопивши із собою пофарбований у жовтий колір чемодан.

Міліціонери обіцяли карати громадян Казантипу, які зловживають наркотиками. Але майже за тиждень, із часу відкриття фестивалю, дісталося лише трьом продавцям таблеток екстезі та амфетаміну.

Зараз ви читаєте новину «"Республіка Щастя" існуватиме три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути