вівторок, 03 вересня 2013 07:00

Ректора Мельника не зможуть повернути в Україну

Міліція 25 днів шукає екс-ректора Національного університету держподаткової служби 56-річного Петра Мельника. Наприкінці липня його схопили під час отримання хабара. Тримали під домашнім арештом через проблеми із серцем. У ніч на 9 серпня він утік.

Колишнього ректора оголосили в міжнародний розшук. Згодом міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко сказав, що його знайшли за кордоном. Ніби міліція готується до затримання та екстрадиції. Країну не назвав. Однак джерела в МВС повідомляють, що з нею Україна не має договору про екстрадицію. Тому повернути Мельника непросто.

— Крім екстрадиції, є й інші способи повернення втікача додому. Наприклад, країна може його просто депортувати, — каже 62-річний Геннадій Москаль, нардеп від "Батьківщини". — Якщо не хоче, то місцева міграційна служба може видворити у державу, з якою є договір, на підставі червоної картки Інтерполу. Коли на території країни з'являється іноземець, який скоїв злочин, вона має поінформувати центральний офіс у Ліоні. А той — державу, що оголосила розшук. У неофіційній бесіді мені повідомили, що з жодної країни-члена Інтерполу інформації про перебування в них Мельника не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Ректора Мельника не зможуть повернути в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути