вівторок, 22 червня 2010 05:52

Рейки трамвая вимастили алергійним розчином

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

"Для противодействия преступным посягательствам на коммунальную собственность, все съемные металлоконструкции трамвайных путей обработаны специальным составом. Он оставляет несмываемый цвет на руках злоумышленников и дает свечение в ультрафиолетовом свете".

Такі попередження розклеєні на трамвайних зупинках міста Горлівка Донецької області. Транспортники обробили колії спеціальною хімічною речовиною, щоб спіймати злодіїв.

На початку червня в Горлівці зійшов з рейок трамвайний вагон. Для ремонту й розблокування колії тоді знадобилося 10 годин. Аварія сталася через викрадені невідомими кріплення рейок. Їх здають у брухт.

— У такий спосіб крадіїв ловлять за кордоном, — каже Роман Васильєв, начальник охорони трамвайного управління Горлівки. — В кого на руках знайдуть видиму в ультрафіолеті фарбу — ведуть до міліції.

Збирачі металу постійно крадуть контактний дріт на горлівських трамвайних шляхах. Якось навіть зняли рейку з діючої пасажирської лінії.

У розклеєних оголошеннях адміністрація горлівського трамвайного підприємства звертається до всіх "добропорядних" жителів міста, аби вони не торкалися до металоконструкцій уздовж колій. "Так как специальный состав может вызвать аллергические реакции" — йдеться в оголошенні.

Зараз ви читаєте новину «Рейки трамвая вимастили алергійним розчином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути