пʼятниця, 15 грудня 2017 05:06

Поширюється новий вид шахрайства

Україною поширюється новий вид шахрайства. Людям на мобільний телефон надходять нібито від Державної фіскальної служби повідомлення, що мають податковий борг.

— До нас звертаються громадяни, які отримали таке повідомлення. Там був контактний номер, де можна уточнити суму "боргу", — каже Яна Чуб із відділу по комунікаціям зі ЗМІ фіскальної служби в Харківській області. — Податкова не робить смс-розсилку.

Поширені також шахрайства, коли зловмисники представляються працівниками банків, поліції чи органів місцевого самоврядування.

— Нещодавно затримали чотирьох осіб, які збирали ­кошти на нібито реабілітацію ­учасників АТО, на лікування та ­відпочинок ­їхніх дітей. Телефонували здебільшого до підприємців, фермерів. Ті не дуже розбиралися, бо їм дзвонили "поважні" люди від інших "поважних" людей. Перераховували гроші. Ці особи зібрали майже 5 мільйонів гривень, за попередніми даними, — говорить 48-річний Юрій Сулаєв, речник Полтавської обласної поліції.

171 тонну риби виловили браконьєри з початку року в Україні. Про це повідомляє Держрибагентство. Сума збитків становить 89,1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Поширюється новий вид шахрайства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути