Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 07:45

Розклеїли надгробні листівки з обличчям губернатора

Автор: МАЛЮНОК: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Другий тиждень міліція шукає невідомих, які розклеїли 15 серпня у Вінниці листівки із зображенням надгробного пам'ятника губернатору. На них фото в овалі 62-річного Миколи Джиги і дати — 1949–2011. Унизу підпис: "Заслуженому ґвалтівнику дітей від вінничан". Такі повісили на трамвайній зупинці біля адміністративної будівлі "Книжка", де розташовані більшість управлінь облдержадміністрації. А ще на сітілайті неподалік кіноконцертного залу "Райдуга".

Листівки одразу зняли працівники міліції. Тих, хто їх розклеїв, намагаються знайти за відбитками пальців. Хуліганів можуть оштрафувати на 1360 грн.

— Це оскорблєніє не тільки йому, а всій області. Хтось дуже не хоче його бачити на цій посаді, — говорить Семен Ханук, радник вінницького мера. — Губернатор принциповий. Хтось хтів 300 тисяч гектарів, а дали 200. Напевно, перейшов дорогу якомусь бізнесмену. Як візантійці казали: "Шукайте зрадника навколо себе". Це зробив той, хто добре знає Джигу.

Каже, організатори "чорного піару" знехтували почуттями батьків, чиїх дітей зґвалтували.

— У них таке горе. Вони не раз пікетували під ОДА, щоб влада звернула увагу на їхні справи, які роками не розглядають. Але це зробили не вони. Подло вчинили. Переборщили. Джига має трьох дітей.

Губернатор анонімних листівок не коментує. Депутат обласної ради від фракції "Єдність Вінниці" Валерій Коровій вважає, що Джигу хочуть шантажувати:

— Є група людей, яка цим і займається. Їм нема різниці, які методи застосовувати. Але міліція їх знайде. Це не так складно.

Зараз ви читаєте новину «Розклеїли надгробні листівки з обличчям губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути