пʼятниця, 17 грудня 2010 01:15

Раніше в Миколая просили гірський велосипед, тепер — айфон

 

20 тис. подарунків дітям із малозабезпечених сімей роздадуть у вихідні організатори акції "Святий Миколай мандрує Україною". Волонтери відвідають близько тисячі дітей на Львівщині. Організатором є фонд соціальних інвестицій "Витанія".

— Маємо постійних меценатів: видавництво "Грані-Т" дарує свої книжки, компанія "Крафт фудс Україна" торік дала дві тонни шоколаду, — каже голова фонду 26-річний Тарас Яценко. — Студенти м'які іграшки приносять.

— Для кожної дитини готуємо стандартний набір, — розповідає волонтер 21-річна Марта Борецька. — Туди входить лист від Святого Миколая, журнали "Ангелятко", "Ангеляткова наука" або книжка, жменька цукерок чи кілька плиток шоколаду, іграшка або канцтовари, мандаринки. Для багатодітних сімей також маємо пазли на різдвяну тематику.

Акцію започаткували у Львові дев'ять років тому. Із 2006 року вона є всеукраїнською.

— Останнім часом діти в листах усе більше просять нематеріальних речей — здоров'я для батьків, хорошої оцінки на екзамені, — розповідає Тарас. — Торік у кількох листах просили для України хорошого президента. Щодо найпопулярніших подарунків — раніше в Миколая просили гірський велосипед, тепер — айфон.

Вдесяте роздаватимуть подарунки і представники акції "Миколай про тебе не забуде". Вона пройде в 11 містах України. Торік 600 її волонтерів принесли подарунки в 3600 львівських сімей.

Зараз ви читаєте новину «Раніше в Миколая просили гірський велосипед, тепер — айфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути