Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2018 06:36

Районна влада забирає у школи новий автобус

У селі Голов'ятине Смілянського району Черкаської ­області районна влада хоче забрати шкільний автобус. Його придбали за кошти сільської ради. Натомість дадуть старий, що потребує ремонту. Батьки та вчителі протестують.

— Я пішла в адміністрацію по талони на дизпаливо. Там мені сказали, що рішенням райради школи сусідніх сіл Голов'ятине і Сунки повинні обмінятися автобусами, — говорить директор Голов'ятинської школи Ольга Коломійчук, 67 років. — Аргументували тим, що в Сунках підвозитимуть більше учнів із двох сіл Плескачівка і Шевченко.

У Голов'ятинську школу ходять діти із селищ Залевки, Малий Бузуків і Гуляйгородок.

— Я відмовилася добровільно віддавати транспорт, — додає Ольга Петрівна. — Тоді до нас приїхали з відділу освіти. Почали доводити, що Сункам потрібний хороший автобус.

— Дирекція Сунківської загальноосвітньої школи звернулася з проханням дати їм новий автобус, бо стало більше учнів з інших сіл — всього 48, — говорить начальник відділу освіти Смілянської райадміністрації Василь Мельник, 47 років. — Нових даних про школярів ми не мали. За минулий рік автобусом підвозили 36 осіб. Тому виникло питання про обмін шкільним транспортом. Тепер вияснилося, що з 1 вересня в Голов'ятине підвозитимуть 42 дітей. Рішення переглянемо.

Зараз ви читаєте новину «Районна влада забирає у школи новий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути