вівторок, 03 липня 2012 07:00

П'ять годин тривав концерт Елтона Джона і "Квін"

Автор: фото з сайта www.daylife.com
  Британський співак Елтон Джон дав безкоштовний концерт на київському майдані Незалежності. Заспівав понад 10 пісень
Британський співак Елтон Джон дав безкоштовний концерт на київському майдані Незалежності. Заспівав понад 10 пісень

100 тис. людей зібралися у фан-зоні на столичному майдані Незалежності в суботу о 19.00. За годину там має початися концерт Елтона Джона та групи "Квін" з Великої Британії.

27-річний Андрій Глушко з пляшки п'є коньяк "Таврійський". Проніс його за пазухою.

— Тут тільки пиво продають. А таку музику треба під вино або коньяк сприймати, — каже Андрій. — СНІД забрав у мене друга. Олегу вірус занесли у лікарні під час операції, коли переливали кров. Два рази його з петлі витягували. Від нього дружина втекла, половина друзів відвернулися. Ми радили з лікарнею судитися, але він не хотів на суди час витрачати. За два дні до смерті покликав мене до себе. Так охляв, що до дверей не міг дійти. Просив його кремувати. Випив останню банку таблеток і казав більше не купляти.

Людей припиняють пускати до фан-зони. Вони штовхаються, намагаються знести захисні опори.

— Крещатик не резиновый. Хотите, чтобы люди подушились? Чтоб под сцену попасть, нужно было в шесть прийти, — пояснює хлопець на вході до фан-зони. На його салатовій жилетці напис "Сек'юріті".

— Даю 100 гривень, щоб ви пропустили мою дружину і доньку, — просить один із глядачів. Охоронець не пропускає, від грошей відмовляється.

Через рамку проходять голова столичної міськдержадміністрації Олександр Попов, міністри економіки Петро Порошенко та юстиції — Олександр Лавринович. У першому ряду сідають організатори концерту Олена та Віктор Пінчуки.

— Этот концерт Элтон Джон и группа "Квин" дают бесплатно. Мы оплатили им только дорогу и проживание. Мы воспользовались тем, что в Украине Евро и сейчас в Киеве много людей, — говорить Олена.

Біля подружжя сідають прем'єр Микола Азаров із дружиною Людмилою Миколаївною, чемпіон світу з боксу Віталій Кличко, міністр освіти Дмитро Табачник.

Волонтери роздають глядачам 60 тис. презервативів. Любов Миколаївна, 54 роки, бере чотири. Ховає їх у білу сумочку зі шкірзамінника.

— Я не для себе. Дітям віддам. Я медсестрою працюю. Зараз у приватну клініку перейшла, а перед цим 20 років робила у державній. Медсестрам там видавали по п'ять шприців на день. Хто з хворих собі окремі купувати відмовлявся, кололи тим же, що й сусідів.

Першим на сцену виходить Елтон Джон. Він в окулярах і блискучому чорному піджаку. Українською кричить: "Зупинимо СНІД разом", "Київ, я люблю тебе".

Іспанець 48-річний Педро Карумуні наспівує за ним:

— Це пісні моєї юності. Я був на концертах Елтона у Мадриді й Лондоні. Маю 10 пар круглих окулярів, як у нього. Мій брат помер від СНІДу 2006 року. Заніс через голку, бо колов наркотики в університеті. На лікування не витратили жодного євроцента. Усі витрати на себе взяла держава.

На сцені оператори налаштовують апаратуру. Глядачі стають у чергу за пивом. На екранах показують фільм про Фредді Мерк'юрі, вокаліста "Квін". 11 років тому він помер від пневмонії, що спричинив СНІД. Попередній склад гурту виступає з новим солістом, американцем 30-річним Адамом Ламбертом.

Концерт закінчується о першій ночі. Глядачі роз'їжджаються на метро. Дехто намагається викликати таксі, але центральні вулиці перекриті.

Двоє італійських фанів лягають на тротуар, вкриваються прапорами. Міліціонери штурхають їх, пропонують провести до готелю.

— Я залишуся тут, доки Італія не стане чемпіоном! — кричить чорнявий Антоніо. За 10 хв. показують міліціонерам свої паспорти, підводяться і виходять із фан-зони.

Зараз ви читаєте новину «П'ять годин тривав концерт Елтона Джона і "Квін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути