Ексклюзиви
Четвер, 30 вересня 2010 01:00

П"яний кавун подають на десерт

28-річна Надія Запальна із села Селище Літинського району на Вінниччині робить молоде вино із яблучного та виноградного соків. П"є його окремо від страв.

— Беру однакові пропорції соку. Якщо кислий, додаю трохи цукру — на літр 2 столові ложки. Змішую і ставлю у бутлі у тепле темне місце. Через місяць готове. Раджу вибирати темний виноград. Тоді вино матиме приємний рожевий колір. Яблучний сік дає гарний аромат.

Торік уперше зробила вино із яблук та апельсинового сиропу.

— Кип"ячу 5 літрів яблучного соку і півкілограма цукру. На кінчику ножа у теплий розчин додаю сухі дріжджі. Залишила бродити на тиждень. Потім проціджую і додаю у суміш апельсиновий сироп. Готую його із шкірок чотирьох цитрусових. Мілко їх нарізаю і протягом 20 хвилин кип"ячу із 200 грамами цукру і склянкою води. Перед тим, як долити сироп у проціджене вино, охолоджую. Бродити має два тижні.

Із апельсинового вина готує десерт — п"яний кавун.

— Найкраще підходить двотижневе вино, бо в ньому ще є бактерії бродіння. Набираю у шприц вина, проколюю шкірку кавуна і ввожу рідину всередину. На 5-кілограмовий кавун колю півлітри. Лишаю на тиждень в хаті. Ще тиждень кавун має настоятися у погребі. Тоді можна подавати. Запах алкоголю не відчутний. Але після такого кавуна всі стають веселими.

Зараз ви читаєте новину «П"яний кавун подають на десерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода