Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2006 16:14

Пташиний грип шириться

 

Уже в шести населених пунктах Криму загинула птиця. До уражених районів додався Красноперекопський. Там у Володимира Кисельова з села Воїнка здохло семеро курей.

— Їх знайшли під час ранкового обходу дворів. Одразу спакували в мішок і відправили на експертизу. Решту птиці теж забрали, — розповідають у сільській раді. Воїнку вже занесли в зону карантину.

Неподалік, у сусідньому райцентрі Совєтський, також виявили мертвих курей. Кілька штук працівники спеціального загону знайшли на смітниках. Птицю забрали на експертизу, і медики зараз оглядають подвір"я мешканців.

— У нас в одного хазяїна теж здохла птиця, — розповідає Тереза Кузьменко, 47 років, голова Якимівської сільської ради. Їхнє село знаходиться в Нижньогірському районі, недалеко від Некрасовки, де виявили перше вогнище пташиного грипу.

Трохи раніше до карантинної зони віднесли села Дмитрівка та Краснофлотське Совєтського району. Сьогодні у кримських селян вилучено та спалено близько 30 тис. голів домашньої птиці.

Зараз ви читаєте новину «Пташиний грип шириться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути