Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2006 10:33

Пташиний грип дістався кримських птахоферм

172 тис. птахів знищать на трьох кримських птахофермах у селі Приморське. Там виявили пташиний грип. На підприємствах "Побережжя", "Південьагро" та "Птахокомплекс" загинуло 99 тис. голів птиці. Їх уже спалили. Зараз спеціалісти знищують решту та проводять дезинфекцію. У регіоні оголосили карантин.

Водночас падіж курей виявили у селі Сонячне: в одного хазяїна здохло семеро курей.

— Люди у нашому селі давно вже знали про цю загрозу. Ще коли виявили перші спалахи хвороби, більшість жителів почали різати птицю. Тому зараз мало у кого вона залишилася, — розповіла секретар сільської ради Тетяна Лизун, 56 років.

Потім жінка додала, що зараз у селі проводять щоденні обходи дворів, а медики вакцинують людей.

— Тих, хто відмовляться від вакцини, ми просимо написати розписки про те, що вони знають про хворобу і відмовляються добровільно. І, знаєте, людям стає страшно, щеплення роблять майже всі, — говорить пані Тетяна. За її словами, якщо раніше люди жахалися інфекції, починали панічно знищувати птицю і робити тушонку, то тепер якось заспокоїлися.

— Просто не треба роздувати проблему. Є спеціалісти — нехай займаються. А людям слід розказати, що робити і чого остерігатися, — пояснила секретар. Жодних випадків захворювання людей з часу спалаху пташиного грипу в Україні не виявлено. Медики стежать за здоров"ям жителів усіх населених пунктів, які перебувають у зоні карантину.

Тим часом у Туреччині від цього померли вже двоє дітей та 14 людей — інфіковані. Там знищили понад 100 тис. птахів. Українські спеціалісти стверджують, що штам пташиного грипу, виявлений у Криму, для людей — безпечний.

Зараз ви читаєте новину «Пташиний грип дістався кримських птахоферм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути