вівторок, 24 січня 2017 05:50

Приміські маршрутки подорожчали на третину

— Женщина, у нас проезд 13 гривен, — каже водій маршрутки 392 сполученням "Київ–­Ірпінь" зранку 23 січня.

— Давайте деньги назад, живодеры. Никакой зарплаты на вас не хватит. Саша, мы еще на электричку успеваем, — говорить жінка в шубі з нутрії. Забирає 10 грн і виходить із чоловіком. Досі проїзд у маршрутці коштував 10 грн. Квиток на електричку від Ірпеня до зупинки Святошин вартує 8 грн.

У січні проїзд у всіх міжміських маршрутках подорожчав на 30–40%. Вартість квитка з Бучі до Києва зросла з 11 до 15 грн. Біля селища Коцюбинського люди на знак протесту на кілька хвилин перекрили трасу.

— Більшість жителів селища працюють у Києві, туди йдуть усі податки. Коцюбинці мають право на комфортні умови перевезень і адекватну ціну, — розповідає селищна голова Коцюбинського 30-річна Ольга Матюшина.

Обласна влада не має права впливати на ціноутворення приміських перевезень. Голова обласної адміністрації пообіцяв з'ясувати причини подорожчання.

З 21 січня подорожчав проїзд і в міських маршрутках. У середньому на 1 грн. Вартість квитків на комунальний транспорт не змінилася.

Щодня громадський транспорт столиці перевозить до 1,5 млн осіб. Приватні перевізники обслуговують 166 маршрутів, комунальні — 141.

13 зі ста пасажирів комунального транспорту не платять за проїзд. На маршрутах перевезень бракує персоналу. Загалом працюють 1800 кондукторів і контролерів, каже директор Київпастрансу 29-річний Дмитро Левченко.

Зараз ви читаєте новину «Приміські маршрутки подорожчали на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути