вівторок, 16 січня 2018 07:35

"Приходять навіть ті, хто раніше писав відмову від вакцини"

Автор: Наталія Ціжман
  Черга на вакцинацію в дитячій поліклініці №1 у мікрорайоні Академмістечко. Кабінети працюють без вихідних
Черга на вакцинацію в дитячій поліклініці №1 у мікрорайоні Академмістечко. Кабінети працюють без вихідних

На ранок 15 січня на кір захворіли 87 киян. Серед них 66 дітей та 21 дорослий, повідомляє Держпродспоживслужба. В інфекційних стаціонарах лікують 31 дитину, один дорослий — у реанімації.

11 та 12 січня зробили щеплення 2223 киян. Здебільшого вакцинуються в районних поліклініках.

— Зазвичай на прививки стоїть кілька мам із дітьми, а це було дуже багато, — каже киянка Наталія Ціжман, 31 рік. — Наш педіатр розповіла, що приходять навіть ті, хто раніше писав відмову від вакцини. У черзі — паніка. Лікарі втомлені.

— Кабінети вакцинації працюють без вихідних. Щоб усі охочі могли зробити щеплення, — говорить 53-річна Валентина Гінзбург, директор департаменту охорони здоров'я міськадміністрації. — Для дітей до 18 років вакцинація безкоштовна. Для дорослих — 250–800 гривень. Її можна робити до 30 років.

Міськадміністрація зобов'язала школи не пускати нещеплених дітей на заняття. Таке рішення прийняла комісія з техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 січня.

— Перевіримо, скільки дітей щеп­лені від кору. Невакцинованих учнів без довідки, що дитина перехворіла на кір, до занять у школах та дошкільних закладах не допускатимуть. Це стосується шкіл усіх форм власності, — заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, 45 років.

— Ми дітей пускаємо на уроки. Бо головне завдання школи — освітній процес. У нас нещеплені 70 учнів, — каже виконувач обов'язків директора столичної школи №304 Євген Сидоркін.

— Із 787 учнів поки жоден не захворів на кір, тому до уроків допускаємо всіх, — розповідає директор школи №184 Алла Мішина, 44 роки. — 200 наших школярів були щеплені, сьогодні вранці вакцинувалися ще 50. Проводимо виховні години, батьківські збори. У холі вивісили плакати з інформацією щодо профілактики. Головне, щоб поліклініки встигали. Біля лабораторій довгі черги.

У спалаху інфекційного захворювання звинувачують, зокрема, цирк "Кобзов" на Контрактовій площі. Понад 20 осіб захворіли на кір після його відвідування, повідомляють у Держ­продспоживслужбі. Від дирекції вимагають припинити вистави.

10 січня цирк зобов'язали провести профілактичні заходи. Персонал має пройти додаткові медичні огляди. У разі невиконання припису адміністрацію можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

У закладі причетність до спалаху захворювання заперечують.

Шатро цирку з 14 по 19 січня буде зачинене. На 19, 20 та 21 січня продають квитки на п'ять вистав "Магічне королівство".

Зараз ви читаєте новину «"Приходять навіть ті, хто раніше писав відмову від вакцини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути