вівторок, 12 липня 2011 06:00

Президенту розказали вірш про Русанівську набережну

У четвер у Києві відкривали парк на Русанівській набережній. Об 11.45 під'їжджає колона автомобілів. Із чорного "мерседеса" виходить президент Віктор Янукович, за ним — голова київської міської держадміністрації Олександр Попов. Набережну з обох боків перекрили машинами Державтоінспекції, транспорт не пускають. Скрізь стоять міліціонери та охорона. Навколо президента йдуть чиновники. Серед них він найвищий, із засмаглим обличчям.

62-річний Геннадій Юхимович живе неподалік, вийшов прогулятися. Коли бачить Януковича, телефонує дружині Валентині Яківні, аби теж виходила на вулицю.

— Я родом из Енакиева. Городок небольшой. Всю жизнь там прожили, а восем лет назад в Киев переехали. Виктора Януковича знаю. У меня отец на автобазе работал, — каже.

— Как дома побывали, — додає дружина.

Поруч стоїть 32-річна Лариса Корженко з житлового масиву Троєщина.

— Два дні тому зустріли тут Попова. В мене четверо дітей. Ми їхали в кінотеатр, а він гуляє парком. Діти хотіли його побачити, то ми вийшли з маршрутки і наздогнали. Розповіла, що живемо вшістьох в однокімнатній квартирі, давно стоїмо в черзі. Пообіцяв восени нас прийняти.

Віктор Янукович та Олександр Попов садять липу. Разом копають яму — президент зліва, голова КМДА з іншого боку. Підходять до місцевих жителів. Сивий чоловік розказує вірш про Русанівку. Глава держави сміється та плескає у долоні.

— Спасибо за теплые слова, я поехал работать, — о 12.00 сідає у машину та їде в бік мосту Патона.

— На реконструкцію 1800 метрів набережної виділили 2 мільйони 600 тисяч гривень. Але ще будуть витрати. Може, до 4 мільйонів, — каже Попов. — Зробимо тут скейт-парк, спортивну площадку, поставимо скульптури.

Йде до чорного "мерседеса". Перед дверима затримується.

— Дайте рабочим отдохнуть, немного выспаться, — говорить чиновникам.

Реконструкцію Русанівської набережної почали місяць тому. За три дні до відкриття люди працювали цілодобово, готувалися до приїзду президента. Це майже дві сотні працівників з усіх комунальних служб міста. Там зробили першу велосипедну доріжку, поклали нову плитку, розбили клумби, встановили статуї пташок з мозаїки, дитячий майданчик, поставили дерев'яні лавки.

У неділю на Русанівському бульварі поряд із набережною купами лежить чорнозем. Усе, що не встигли доробити до приїзду Януковича, так і залишилося. Місцеві жартують, що робочі пішли у відпустку разом із президентом.

Зараз ви читаєте новину «Президенту розказали вірш про Русанівську набережну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути