пʼятниця, 09 листопада 2007 07:14

Президент помилував винного в Скнилівській трагедії

Президент Віктор Ющенко помилував колишнього головнокомандувача 14-го авіакорпусу 56-річного генерала Анатолія Третьякова, якого визнали винним у Скнилівській трагедії. 31 жовтня його випустили з колонії.

Другому пілотові літака Су-27 полковникові Юрію Єгорову президент зменшив термін з 8 до 3,5 років.

— Чи могла людина зі здоровим глуздом такий указ підписати, — обурюється голова громадської організації "Скнилівська трагедія" Стефан Козак, 58 років. — Мені здається, що Секретаріат президента — це бізнес-структура, яка за гроші виконує різні рішення. Через пару місяців слідом за цими вийде і пілот Володимир Топонар.

У вересні Кагарлицький районний суд Київської області ухвалив рішення випустити на волю командира авіаескадрильї 42-річного Юрія Яцюка. Його звільнили за зразкову поведінку засудженого в колонії.

— Скнилівська трагедія для нас повторилася вдруге разом із указом президента, — зауважує Стефан Козак. — Тільки цього разу в серцях. У нас якась вакханалія в країні.

27 липня 2002 року під уламками винищувача Су-27 на Скнилівському летовищі у Львові загинуло 77 осіб, із них 28 — діти. Травм і каліцтв зазнали 292, серед яких було 136 неповнолітніх. До відповідальності за трагедію притягнули 10 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Президент помилував винного в Скнилівській трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути