четвер, 22 жовтня 2009 08:33

Уряд пікетувало "Посольство Боже"

Автор: фото: УНІАН
  Пастор церкви ”Посольство Боже” Сандей Аделаджа разом із дружиною Босе та охоронцем іде повз своїх прибічників у понеділок біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві. Упродовж тижня мітинги на підтримку Аделаджі в столиці проводять утретє. 12 жовт
Пастор церкви ”Посольство Боже” Сандей Аделаджа разом із дружиною Босе та охоронцем іде повз своїх прибічників у понеділок біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві. Упродовж тижня мітинги на підтримку Аделаджі в столиці проводять утретє. 12 жовт

Близько 200 парафіян церкви "Посольство Боже" пастора Сандея Аделаджі зібралися вчора напроти центрального входу до будівлі Кабінету Міністрів. Тримали плакати "Пастор Сандей не преступник", "Руки пастора чисті", "Нашу церкву не зламати".

Зверталися до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. Вимагали, аби вона вплинула на міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Хочуть, щоб той припинив напускати на Сандея Аделаджу міліцію. Пастор на мітинг не прийшов, і не збирався.

— Луценко звинувачував Сандея у пресі, хоч справу ще не розслідували. Упродовж 10 місяців нашому пастору не пред"являли конкретних звинувачень, але взяли підписку про невиїзд. Свідчення проти нього дають спеціально підготовлені люди. Міліція добивалася від них показань різними способами. Деяких спеціально заливали горілкою, — стверджує парафіянка "Посольства Божого" Віра Однорог, 57 років. До церкви вона ходить уже п"ять років. Відвідувала бізнес-проповіді Аделаджі. Каже, завдяки їм її родина забагатіла.

— Було багато вчень, де можна купити маленький будиночок, як закладати квартиру. Я квартиру не закладала, бо не могла платити кредит. Пастор казав: тим, хто не розуміється на інвестиціях і на правильному вкладанні грошей, цього краще не робити. Люди хотіли заробити "на шару". Але провалилися, бо не розуміли, що роблять. Потім звинуватили пастора Сандея, — переконує Віра.

Повз Кабмін іде чоловік у коричневій шкірянці. Зупиняється навпроти пікетувальників, читає плакати, рушає далі.

— Гнать їх звідси треба разом із негром Аделаджею! Вони ж тільки відмивають гроші. Жаль, що цього не можуть доказать, бо політика заважає. Я не розумію їхньої релігії, вона — ні до чого, — переконаний Іван Сміян, 41 рік.

— Я православна, маю колегу з "Посольства". Каже, позбулася там шкідливих звичок. Я теж була на одному зібранні, бо туди ходив племінник із невісткою. Не сподобалося. Там зомбують людей. Деякі хиталися, ніби в трансі, хтось лежав. Усі кидають гроші в скриньку. Аделаджа казав: "Наставте руки, і вам упаде манна небесна". Але манна так просто не падає. Усе треба заробляти самому. Я сказала своїм, аби швиденько тікали звідти. Але наркомани й алкоголіки краще хай ходять туди, якщо воно їм допомагає, — каже перехожа 55-річна Галина Мізіна.

Юрій Луценко заявляв, що Сандея Аделаджу підозрюють в організації корупційних схем, які той застосовував у інвестиційній компанії "Кінґс Кепітал".

Зараз ви читаєте новину «Уряд пікетувало "Посольство Боже"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

193

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути