вівторок, 13 листопада 2012 07:15

Працівників ювелірної крамниці розстріляли о дев'ятій ранку

8 листопада о 15.00 покупці обступають жінку, яка торгує апельсинами неподалік бульв. 50-річчя Жовтня у місті Маріуполь Донецької області. 6 год. тому двоє чоловіків пограбували там ювелірний магазин "Изумруд", застрелили продавщицю 25-річну Христину Тахтаджиєву й охоронця Руслана Доганя, 21 рік.

— Они выскочили и дворника чуть не сбили, так бежали, — жінка згадує пограбування.

Чоловіки увірвалися до магазину одразу після відкриття, щойно приміщення відключили від сигналізації. Були у медичних масках. Спочатку стріляли, потім грабували.

— Там еще одна продавщица была, опоздала на работу и осталась в живых, — обговорюють подію люди, що зібралися в парку навпроти.

"Изумруд" розташований у житловій 4-поверхівці, двері виходять на бульвар. Поряд — кондитерська.

— Все вопросы к представителям власти, — каже продавщиця кондитерської. — Замучили меня. Ничего я не видела.

— А я слышала несколько выстрелов и звон разбитого стекла, — тихо говорить жінка у червоній куртці. В її сумці бряжчать пляшки з пивом. — Я живу в этом доме.

Міліціонери обнесли місце злочину жовтою стрічкою, всередину нікого не впускають. До "Изумруду" під'їжджає "газель", з якої виходять чоловіки у костюмах захисного кольору.

— Труповозка, — шепчуть у натовпі.

Впритул до стрічок підходить білявка  років 45 в окулярах, голосно схлипує:

— Девочка моя хорошая. Как же я вернусь домой, а ее нет? Что мы будем делать?

Жінку обіймає чоловік із густими бровами, поруч — двоє жінок і молодик у чорних окулярах. Це — родичі загиблих. Чоловіки з "газелі" заходять до салону. Крізь скляні двері видно голову білявки, яка лежить на підлозі. З "Изумруду" виносять тіла у покривалах. Ті миттєво просякають кров'ю.

— Сколько крови! — кричить мати.

— Бандитский город, — шепоче літня жінка з намальованими червоними губами. — Вчера из пневматического оружия трамвай расстреляли (7 листопада о 5.00 невідомі розстріляли трамвай із чотирма пасажирами і кондуктором. Ніхто не постраждав. — "ГПУ"). Сегодня ни за что ни про что детей убили.

"Изумруд" вважають одним із найдорожчих ювелірних салонів міста.

Христина Тахтаджиєва була заміжня. Руслан Догань жив у цивільному шлюбі.

Минулих вихідних міліціонери затримали підозрюваних у нападі.

Це 42-річний і 49-річний жителі Сумщини. Обох раніше судили за тяжкі злочини. У них вилучили вкрадені прикраси та зброю. Вони приїхали до Маріуполя спеціально для нападу, їм допомагали двоє місцевих. Їх теж затримали.

У місті говорять різне щодо суми вкраденого. За однією з версій, нападники забрали всі прикраси, не залишивши й найдешевшої каблучки. Мовляв, набили коштовностями багажник машини. За іншою версією — викрали тільки найдорожчі речі, їх було небагато.

Міліція суми не називає.

Одна з місцевих, яка купувала в цій крамниці прикраси для доньки, розповіла, що раніше магазин спеціалізувався на сріблі.

— А недели две до ограбления привезли много золота и изделия с бриллиантами.

Зараз ви читаєте новину «Працівників ювелірної крамниці розстріляли о дев'ятій ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути